Борці вілього стилю вже тиждень наполегливо тренуються в стінах рідної бази Олімпійського центру Конча-Заспа.

Вчора до збірної команди завітав в гості міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт та керівництво Асоціації спортивної боротьби України.

“Лише об’єднавши зусилля нам вдалось організувати ці збори для спортсменів. – написав Президент АСБУ Юрій Копитко. – Хочу в першу чергу подякувати Міністру молоді та спорту Вадим Гутцайт за постійну підтримку та сприяння. Також дякую генеральному директору Олімпійського навчально-спортивного центру Конча-Заспа Андрію Крилюку , який зміг забезпечити гідні умови для борців у такий складний для країни час.


Ми разом з віце-президентом АСБУ та народним депутатом Едуардом Прощуком завжди підтримуємо та будемо підтримувати наших спортсменів, та створювати їм усі умови для розвитку і тренувань.
Вчора ми всі побачили, що хлопці дуже вмотивовані аби показувати якнайкращі результати на усіх змаганнях. Був радий зустрітись з ними, поспілкуватись та підтримати. Зустрічі, які колись були буденними, тепер ціняться по особливому.
Пам’ятаймо, що кожен з нас повинен працювати на своєму місці, аби разом досягнути спільної перемоги!”

“Наші борці й борчині потрохи готуються до майбутніх міжнародних змагань. Попереду молодіжний Чемпіонат Європи в Бухаресті, у вересні – дорослий Чемпіонат Світу в Сербії. – каже народний депутат Едуард Прощук. – У кожного свій фронт, у наших борців фронт – це спорт. Хоча багато хто прийняв рішення піти до ЗСУ. Сьогодні ми сумуємо та віддаємо шану молодому борцю Михайлу Попову, який загинув на Азовсталі, захищаючи Батьківщину.


Ситуація в спорті, як і в інших сферах, не проста. Багато наших спортсменів і тренерів змушені були покинути свої домівки в тимчасово окупованих територіях України. Велика вдячність за міцну та постійну підтримку борцівської спільноти Міністру молоді та спорту Вадим Гутцайт, директору Олімпійський навчально-спортивний центр Конча-Заспа Андрій Крилюк, який від початку війни прихистив на базі багато людей, Юрій Копитко — за постійний розвиток Асоціації, навіть в такий не простий час, та допомогу нашій спортивній ком‘юніті, адже в нас на першому місці завжди люди.

Ми робимо багато, й будемо робити ще більше, щоб зберегти збірну і забезпечити всім необхідним наших спортсменів. Бо ми сім’я. І ми єдині. Слава Україні!”