Під час Олімпійських ігор-2024 престижна арена Марсового поля стане набагато більше, ніж просто «Тимчасовий палац». Саме під цією назвою арену знають зараз.

У 2024 році «Тимчасовий палац» прийме найкращих спортсменів світу в змаганнях з боротьби та дзюдо.

Єдиноборства проходитимуть на фоні Ейфелевої вежі

Наразі у тимчасовій будівлі площею 10 000 квадратних метрів проводяться заходи, як культурні, так і спортивні, які зазвичай організовують у Великому палаці, в якому ведеться реконструкція.

У 2024 році роботи у «Великому палаці» будуть завершені, але арена на Марсовому полі функціонуватиме ще кілька місяців і прийме змагання в рамках Олімпійських та Паралімпійських ігор.

Тимчасовий палац» був спроектований архітектором Жаном-Мішелем Вільмоттом. Його дерев’яна конструкція із гармонійними вигинами нагадує Великий палац.

Об’єкт було збудовано на початку 2021 року на Марсовому полі навпроти Військової школи — комплексу будівель у Парижі, де знаходяться різні військові навчальні заклади. Споруда органічно вписується в міський ландшафт.

Цей тимчасовий об’єкт буде демонтовано наприкінці 2024 року, тож від Олімпійських чи Паралімпійських ігор не залишиться жодного сліду. Арена може бути встановлена в різних конфігураціях в іншому місці, яке ще слід визначити.

Джерело: НОК