Після здобуття срібної нагороди Олімпійських ігор-2024 борчиня Ірина Коляденко поспілкувалася з журналістами, серед яких була пресслужба НОК України.

У коментарі спортсменка зазначила, що у свій перший змагальний день вона видала всі свої емоції і не встигла відновитися. Тож в першу чергу вона програла цю сутичку саме психологічно:

«Початок поєдинку трохи затягнувся, ми дуже довго на нього чекали. До того ж всередині самої сутички була дуже велика перерва і це збило мене з режиму. Якби я не хотіла, не змогла включити у собі терпіння. На жаль, моїх сил вистачило на один день — вчора я виклалася наповну як емоційно, так і фізично.

Я знала, що вона буде робити, — продовжує українська борчиня, — але я не бачила її проходів і не встигала за нею. В ході сутички тренер радив мені забирати суперницю за голову, адже вона дуже низько стоїть на ногах. Я намагалася це зробити. Також мені потрібно було набирати бали у партері».

«Зараз я засмучена через срібло, — зізнається Ірина, однак додає, — якби мені до Ігор сказали, що матиму медаль, звісно я реагувала б по-іншому. Я відчувала, що з моїм потенціалом, тренером, моєю командою ми можемо виграти золото, тому я засмутилася.

На прохання прокоментувати тривалу паузу на початку другого період спортсменка зізналася, що достеменно не знає, що саме відбулося. Ймовірно, щось сталося з інформаційним таблом, адже не могли виставити час.

Раніше усі двобої однієї вагової категорії відбувалися в один день. Останні роки сутички проходять у два змагальні дні — втішні поєдинки та боротьба за нагороди у спортсменів відбувається на другий день. Ірина розповіла, як це позначається на спортсменах.

«По-перше, тепер зважування у нас відбувається в два дні, тож я маю тримати вагу ці два змагальні дні. По-друге, це впливає на налаштування. Змінюючи правила, усі думали, що це полегшить навантаження. Але не просто тримати себе сфокусованою на боротьбу протягом такого тривалого періоду. Необхідно побороти втому і наступного дня все починати спочатку, знову заряджаючи себе».

Відзначила спортсменка особливу підтримку міста Ірпінь, де вона проживає:

«Жителі мого міста підтримують мене та вболівають. Знаю, що протягом двох днів у всіх парках люди влаштовували фан-зони та спостерігали за моїми виступами. Вважаю, що це мої найкращі вболівальники ще з минулої Олімпіади».

Вітаємо Ірину з нагородою! Успіхів надалі!

Джерело: НОК України