У День Незалежності України Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами українських олімпійців, які прославили нашу країну на літніх Олімпійських іграх у Парижі.

Глава держави привітав спортсменів та їхніх тренерів із вагомими досягненнями, підкресливши важливість їхньої ролі у зміцненні національної ідентичності та міжнародного іміджу України.

«Ви не могли не відчувати підтримку всіх нас, мільйонів українців. І ми не просто вболівали за всіх вас, за кожного й кожну, – ми всією нашою країною, усіма думками й серцем були поруч із вами, і за відчуттями – ми змагалися всією країною разом із вами», – сказав Володимир Зеленський під час урочистої церемонії.

Орденом “За заслуги” IІІ ступеня Президент відзначив Президента Асоціації спортивної боротьби України Юрія Копитко.

Орденом “За заслуги” ІІ ступеня відзначили Парвіза Насібова, а його тренер Євген Чертков став кавалером ордена “За заслуги” І ступеня

Орденом княгині Ольги ІІ ступеня відзначили Ірину Коляденко та орденом “За заслуги” IІІ ступеня її особистого тренера Володимира Яременко.

Жан Беленюк отримав звання Заслуженного працівник фізичної культури та спорту. А його тренер Олег Сазонов відзначений орденом “За заслуги” ІІ ступеня

Вітаємо наших олімпійців та тренерів та бажаємо і надалі гідно захищати честь нашої держави!