Сьогодні відзначається 153 роки з дня народження Івана Піддубного – легендарного українського богатиря.

При в’їзді у село Красенівку Чорнобаївського району Черкаської області приїжджих «зустрічає» богатир Іван Піддубний. Зображення всесвітньо відомого борця, шестиразового чемпіона світу з боротьби, котрий народився у цих краях 153 роки тому — 8 жовтня 1871 року, розміщене на стелі з назвою цього населеного пункту. А в центрі Красенівки, серед квітучих чорнобривців, височить йому пам’ятник. Свого відомого односільчанина, який прославив рідну Красенівку й Україну в Парижі, Мілані, Франкфурті, Нью–Йорку, тут пам’ятають і прагнуть, аби про його досягнення знало й молоде покоління.

Тому сьогодні мешканці села та борцівські функціонери, разом з головою оргкомітету Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам’яті ім. І.М.Піддубного Петром Душейко, вшанували пам’ять Чемпіона чемпіонів біля його пам’ятника. Слід зазначити, що також в Чорнобаївці знайходиться і музей легендарного українця.

Ми повинні закжди пам’ятати свою історію та своїх героїв, адже на Сході маємо сусідів, котрі крадуть все, від собачих будок до історичних постатей. Так мешканці орди, досі рахують Івана Максимовича росіянином. Вони випускають книги і проводять турніри, щоб привласнити чужі досягнення. Тому наш обовязок перед Іваном Піддубним, розповісти світові про видатного українця, котрий все життя розмовляв українською мовою.

 

Вшанування:

Пам’ятник Івану Піддубному встановлено у його рідному селі Красенівка. У цьому селі є вулиця Івана Піддубного і проводиться традиційне свято богатирської сили. Також у цьому ж селі діє Музей Івана Піддубного, а ще на честь нього названо СТОВ імені Івана Піддубного, який діє у цьому селі.

У багатьох містах України (передовсім Дніпрі, Кривому Розі, а також у Львові та Києві) названі вулиці на честь Івана Піддубного.
У 2015 році Олімпійському коледжу присвоєно ім’я Івана Піддубного.

24 листопада 2020 року в місті Ананьїв Подільського району Одеської області відкрито першу в Україні меморіальну дошку Івану Піддубному. У 1920 році І. М. Піддубний викладав боротьбу та важку атлетику в місцевому спортклубі.

5 жовтня 2021 року, до 150 річчя богатиря, Національний банк України випустив ювілейну монету.