Бронзова призерка Олімпіади-2020 Ірина Коляденко гарантувала Україні ще одну нагороду, ґатунок якої стане відомим у суботу, 10 серпня. Це сталося завдяки перемозі спортсменки у півфіналі вагової категорії до 62кг над першою сіяною Айсулуу Тинибековою з Киргистану (9:2). Саме цій суперниці українська борчиня програла сутичку за вихід до фіналу Олімпійських ігор у Токіо. Тож реванш узято!

«Цей день запамʼятається на все моє життя! Я не знаю як коментувати, поки у мене одні емоції. Класний день, я до цього йшла дуже довго», — радісно каже Ірина після завершення сутички представникам ЗМІ та пресслужбі НОК України.

Коментуючи хід поєдинку з представницею Киргистану за вихід до фіналу Олімпіади Ірина зазначила, що вона очікувала, що її суперниця буде проводити такі атаки:

«Вона знає мою боротьбу, а я її. Але тут вистоїть та переможе той, хто сильніший психологічно. Адже Олімпійські ігри — це змагання, де потрібно вистояти психологічно, у всіх видах спорту». 

«Найважчою стала перша сутичка, з монголкою, — відповідає Ірина на запитання журналістів про найскладніший поєдинок дня та додає, — важко було більше психологічно. Складно було налаштуватися на цей ритм, змагальний. Багато людей, шуму, тож потрібно було від цього абстрагуватися та переключитися на боротьбу». 

Завтра українка зустрінеться з японкою Мотокі Сакурою, у якої наша спортсменка поки ще не вигравала. Але Ірину це не лякає: 

«Тинибековій я теж програвала всі рази. Тому, зробимо висновки і завтра тренер скаже, що робити. І я зроблю». 

«Зараз піду відпочивати. Хоча ні, — заперечила собі спортсменка, — спочатку зважуся, гляну, яка вага, бо завтра буде зваження. Якщо все добре, то піду відпочивати та готуватися до завтрашнього дня».

Фінальна сутичка розпочнеться у суботу, 10 серпня, не раніше 21:00 за київським часом. Тож вболіваємо за українку усією країною!

Джерело: НОК України