Президент Асоціації спортивної боротьби Волині Ільдар Гасимов відвідав юних спортсменів – братика та сестричку, тато яких загинув, боронячи Україну від ворога.

Дев’ятирічний Самір та семирічна Олександра Кузьмуки мешкають в Іваничах. В рідному місті вони відвідують Дитячу та юнацьку спортивну школу, де займаються вільною боротьбою.

«Ці діти – дуже талановиті, здібні, не пропускають тренувань. Я сам часто відвідую змагання і бачу, що в них є потенціал. Попри свій юний вік, вони вже є переможцями різноманітних турнірів. Займаються брат та сестра під керівництвом Заслуженого тренера України з вільної боротьби Івана Палія», – розповідає Ільдар.

У січні минулого року юні борці втратили тата. Омар Кузьмук, який боронив країну від окупанта, загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області. Герою було всього 35 років.

«Батько був за кордоном, у Польщі. Після початку повномасштабного вторгнення повернувся додому. Спочатку був в лавах тероборони, а згодом мобілізувався в ЗСУ», – розповідає президент асоціації.
Щоб підтримати дітей, у День народження Саміра та з нагоди Дня знань, Ільдар Гасимов приїхав до них з гостинцями.

«Ми вже не вперше відвідуємо цих дітей. Стараємо забезпечити усім необхідним: одягом, взуттям, спортивним екіпіруванням для занять тощо. До придбання подарунків постійно долучається президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко. Я вважаю, що таким дітям треба приділяти більше увагу, до їхньої підтримки повинні долучатися влада та громадськість, спортивні клуби мають робити для дітей загиблих воїнів безкоштовні заняття», – говорить Ільдар.

Джерело: https://www.volynpost.com/