Попри всі виклики та небезпеки українці продовжують тренуватись та перемагати. І чергове свідчення – успішний виступ українських кадетів на міжнародному турнірі Open Tallin.

Щоб зрозуміти масштаб змагань зазначимо, що участь в турнірі приймало 2 400 борців з 32 країн світу. Близько 160 команд одночасно змагались на 14 килимах!

Тренер Збаразького клубу «Чемпіон» Петро Король поділився враженнями від поїздки: «Ми дуже вдячні естонським колегам за запрошення. Нас чудово прийняли. Для українських борців зараз кожен виїзд на змагання дуже важливий. Дітям потрібно розвиватись та трішки відволікатись від страшних реалій. Завдяки спорту вони мають цю можливість. В деяких дітей, які виступали в Талліні батьки на фронті захищають нашу батьківщину, і  для них дуже важливо також захищати честь країни на спортивній арені.

Окрім турніру в рамках Tallin Open влаштували тренувальний збір, де двічі на день ми тренуємось зі спортсменами з цілого світу.»

Вихованці Збаразького ФСК “Чемпіон “Збаразької ДЮСШ та Вишнівецької ОТГ завоювали:

2012-2013 рр.н.

1-ше місце-Ханієв Джамал-29 кг.

Павлинчак Діма-45 кг

2-ге місце Зирянов Давид-45 кг

2006-2007 U-17

2 -ге місце Хариш Владислав-60 кг.

Бовтун Назар-55 кг.

3-тє місце Борак Дмитро-48 кг.

Серед дівчат 2010-2011 р.н

1-ше місце-Модна Мартіна-35 кг.

Загальнокомандне місце Забражської команди серед 160 команд – 9 місце!!!!

Команда Збаразького ФСК “Чемпіон” зайняла загальнокомандне третє місце серед кадетів (U-17), поступившись збірним Франції та США.

Серед дівчат U-13 зайняла друге загальнокомандне місце, поступившись збірній команді з Латвії, різницею одне очко. Та хлопців 2012-2013 року народження друге загальнокомандне місце, поступившись одним балом збірній команді з Фінляндії.

Також медалі завоювали представники команди міста Суми:

Станчева Валерія U15 перше місце (42 кг)

Голговська Юля U13 перше місце (45кг )- Львів ЛФКС

Місто Суми Низовий Іван U15 38 кг – 3 місце

м.Київ СК Атлант – Гайдаманчук Аліса 60+кг 2 місце.

Були на змаганнях і борці з Дніпра вихованці спортивного клубу«KROK» та КДЮСШ з боксу та єдиноборств.

Абуміслімов Тімур 2009 р.н. ( тренери Ахметханов А.А. Гурчіані Д.О.) який одержав перемогу над
спортсменами з Ізраїлю, Італії та США, не віддавши жодного балу, до фіналу змагань та в підсумку завоювавший срібну медаль, у драматичному фіналі, поступився при рівному рахунку 3:3 , спортсмену з Фінляндії.

Спортивний клуб «KROK», спортсмени та їх батьки ,висловлюють ,велику подяку ,керівнику військово-цивільної адміністрації Дніпропетровської області Сергію Лисаку
за його активну позицію та всебічне сприяння в організації поїздки.

Вітаємо всіх учасників та тренерів. Та сподіваємось, що невдовзі ці спортсмени здобуватимуть медалі на європейських та світових чемпіонатах.