Цими вихідними в Івано-Франківську пройшов відкритий всеукраїнський юнацький турнір з вільної боротьби присвячений ветеранам боротьби Прикарпаття. Цьогоріч на турнірі також було вшановано память полеглих захисників України.

50 тисяч гривень для координаційного центру підтримки Прикарпатських підрозділів Save Ukraine Now (SUN) передали організатори XII Всеукраїнського юнацького турніру з вільної боротьби!

«Вітаю кожного, хто причетний до борцівської родини. Насамперед хочеться подякувати нашим захисникам за те, що маємо можливість сьогодні тут зустрітися. На сьогодні, потрібно кожному з нас брати приклад з борців.

Адже саме вони гідно зараз представляють нашу державу на міжнародних змаганнях та показують незламність України», — розповів глава Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко.

Щоразу на захід з’їжджаються юні борці з усієї України, а також з Європи. Проте цьогоріч, у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії, в змаганнях брали участь тільки борці з України.

Основною ідеєю турніру, крім розвитку боротьби, є «місток» між старшим поколінням – ветеранами спорту та юними борцями, які тільки розпочинають свою спортивну кар’єру.

«Я неймовірно радий, що сьогодні ми маємо можливість провести цей юнацький турнір. Саме завдяки нашим воїнам ми змогли відновити проведення цих змагань. Щиро вдячний ветеранам, які неодноразово навчали кожного борця та допомагали у потрібний час.

Ви завжди будете для нас прикладом», — зазначив заступник глави Асоціації спортивної боротьби України, народний депутат України Едуард Прощук.

Під час турніру змагалися спортсмени-кадети (2006-2008 років народження), а також молодші юнаки (2011-2013 років народження).

Пропонуємо вам переглянути репортажі з події

Голос Інфо

ТРК РАІ

Джеерело: https://firtka.if.ua/

Фото Богдан Савлюк