Українська жіноча збірна на чолі з Володимиром Євоновим продовжує свій тренувальний-медіа тур Сполученими Штатами.

В Айові дівчата вже побували в гостях в легендарного борця Дена Гейбла. Також українки мали велику патріотичну фотосесію. Встигають дівчата також тренуватись, на килимі вони тренуються з американськими та канадійськими спортсменками.

А вчора наша команда відвідала гру з баскетболу, де виступала місцева команда Hawkeyes. Примітно, що саме в цьому залі в грудні 2022 року українська жіноча збірна здобула Кубок світу! І коли дівчата прийшли на волейбол – організатори заходу привітали українок між сетами та показали їх на великому екрані. Наші дівчата всі були вбрані в рожевий колір, бо в США – жовтень є місяцем привернення уваги до проблеми раку грудей, а рожевий колір став символом цієї позиції. Тому вже багато років цю акцію в США називають “рожевий жовтень”.

Як бачимо, українки не лише розповідають американцям про Україну та про війну в нашій державі, але і долучаються до важливих подій, знайомляться з культурою країни. Так, наші борчині були в захваті від підготовки до Хелоувіну і з радістю вирізали гарбузи.

Ми віримо, у велику Перемогу і сподіваємось, що коли закінчиться війна зможемо прийняти команду зі Сполучених Штатів в Києві та показати нашу країну та наші традиції.