На днях до України завітав Президент Світової федерації легкої атлетики, дворазовий олімпійський чемпіон Себастьян Коу. В Києві з британським спорстменом та спортивним функціонером зустрічався сам Президент Володимир Зеленський. А у Львові пан Коу в супроводі Президента Національного Олімпійського Комітету Вадима Гутцайта відвідав чемпіонат України з легкої атлетики.

Серед гостей на заході також був і Президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко. Представник борцівської спільноти отримав “Подяку” від української федерації легкої атлетики, адже сьогодні як ніколи українське спортивне співтовариство згуртувалось і разом веде боротьбу з так званими “нейтральними” спорстсменами, представниками країн-терористів.

“Особливо приємно було познайомитися із Президентом Міжнародної федерації легкої атлетики Себастяном Коу – World Athletics President. – поділився враженнями Юрій Богданович – Адже з початку повномасштабного вторгнення він має чітку позицію, та розуміє що росіянам та білорусам не місце на міжнародних спортивних змаганнях. Міжнародна федерація легкої атлетики одна з перших заборонила росіянам та білорусам брати участь у будь яких міжнародних змаганнях, і цим подала дуже хороший приклад усім інших асоціаціям.”

Співпраця між Федераціями надзвичайно важлива, адже всі ми об’єднані спільною метою: виростити здорову спортивну молодь та здобувати медалі для України, щоб на всіх спортвиних майданчиках лунав гімн нашої держави!