Новий 2019 рік для національної збірної команди України з жіночої боротьби почався з Чемпіонату України серед жінок який пройшов в місті Хмельницькому з 16 по 18 січня. І вже з 26 січня основний склад національної збірної команди почав підготовку до майбутнього, дуже насиченого і складного спортивного сезону! На рідній спортивній базі, олімпійському центрі підготовки в Конча-Заспі, проходить перший в 2019 році Навчально-тренувальний збір, лідери збірної, ЗМС Алла Черкасова, Юлія Ткач, Оксана Лівач разом з молодими перспективними спортсменками під керівництвом головного тренера збірної Команди Володимира Євонова  готуються до перших важливих стартів, міжнародних турнірів які пройдуть в лютому місяці! Також хочеться відзначити що до строю після декретних відпусток повернулися також наші лідери імениті спортсмени ЗМС Аліна Бережна-Махиня, МСМК Горішна Лілія і Благиня-Хавалджи Юлія, це створює ще більш високу конкуренцію за місце в складі збірної на найближчі старти!

Спільно з нашою командою підготовку, на початку сезону, проводять збірні команди Німеччини 10 спортсменок і Польщі 9 спортсменок, робота проходить в хорошій, здоровій атмосфері, але при цьому з високою конкуренцією у всіх вагових категоріях!

В п’ятницю 1 лютого відбулися контрольні сутички в яких, на 6 борцівських килимах, взяло участь понад 50 спортсменок! Збірна висловлює подяку керівництву Олімпійського центру за відмінні умови для підготовки! Успіхів Нашій команді і гарного настрою!

Роман Павлов