14-22 вересня в Казахстані пройде Чемпіонат світу з греко-римської, вільної та жіночої боротьби. З цього приводу в Астані під головуванням Міністра культури і спорту Казахстану Аристанбека Мухамедіули відбулося засідання організаційного комітету, на якому обговорювалася готовність до майбутньої світової турніру.

Спікери обговорили хід підготовки заходу, питання зі створення робочого штабу з проведення Чемпіонату, зустрічі і розміщенню учасників і гостей турніру, по фінансуванню Чемпіонату. А також були затверджені план підготовки, графік проведення та склад робочої групи, розподілені функціональні обов’язки між членами оргкомітету, узгоджені питання взаємодії, матеріально-технічного, рекламно-інформаційного та організаційного забезпечення заходу. Крім того, Міністром культури і спорту була озвучена необхідність проведення розширеного засідання організаційного комітету за участю Прем’єр міністра Республіки Казахстан і профільних Міністерств і відомств, з метою закріплення функціональних обов’язків і забезпечення суворого контролю виконання. За підсумками засідання обрано Голову організаційного комітету – Аристанбека Мухамедіулу і виконавчого директору організаційного комітету – Кожасбай Ерлана .

Також  20 – 22 лютого з офіційним інспекторським візитом в Казахстані знаходились представники United World Wrestling на чолі з технічним делегатом Чемпіонату Світу 2019 – Пітером Бакса . Делегація з 7 осіб протягом 3 днів перевіряла Казахстан на відповідність заявленим в UWW критеріям на проведення Чемпіонату Світу сучасного формату. Зокрема була проведена інспекція спортивних об’єктів, готелів.

Представники UWW впродовж трьох днів перевіряли готовність Астани до проведення Ліцензійного Чемпіонату Світу

Вже проведені переговори з представниками QAZSPORT по адаптації трансляційних площ і отримано оновлене технічне завдання на можливість мовлення на весь Світ. Крім того відбулася зустріч з виконавчим директором організаційного комітету – Кожасбай Ерланом Садуакасовічем, де були детально відпрацьовані найважливіші питання проведення Чемпіонату Світу.

Джерело: http://wrestling.kz