Запрошуємо на прес-конференцію присвячену успішному виступу трьох національних команд з вільної, жіночої та греко-римської боротьби на чемпіонаті Європи U23.

Шановні представники ЗМІ! Запрошуємо Вас на прес-конференцію по результатам Чемпіонату Європи U23 зі спортивної боротьби, який проходив з 4 по 10 березня в місті Нові-Сад в Сербії. Прес-конференція відбудеться у середу, 13 березня, за адресою м. Київ, вул. Еспланадна,  42, на 2 поверсі в конференц-залі Міністерства молоді та спорту України. Початок о 12:00.

Напередодні Олімпіади в Токіо боротьба за медалі континентальних та світових першостей стає все більш запеклою. Адже, вже восени на чемпіонаті світу з боротьби будуть розіграні перші олімпійські ліцензії. Чемпіонат Європи серед спортсменів до 23 років став відмінною перевіркою готовності національних команд, адже саме молода плеяда борців претендує представляти країну в Токіо в 2020-му році. Всі країни учасниці привезли до Сербії своїх найперспективніших борців, тому нагороди, які здобули наші спортсмени є настільки цінними для країни, адже дають підстави сподіватись на успішний виступ на Олімпіаді.

Тринадцять медалей здобули вітчизняні борці на чемпіонаті Європи U23 у Сербії. Дві бронзові медалі на рахунку борців-класиків: Артура Політаєва та Владлена Козлюка . Чотири нагороди здобули борці вільного стилю – Андрій Яценко став чемпіоном, Юрій Ідзінський та Василь Сова – віце-чемпіони, а Адлан Батаєв – бронзовий призер. Найбільше медалей завоювали наші дівчата: Ілона Прокопевнюк та Оксана Лівач – золото, Ангеліна Лисак, Христина Береза та  Аліна Акобія завоювали срібло, Аліна Рудницька та Єлізавета Тіскарьова – принесли команді бронзу.

Жіноча команда посіла друге загальнокомандне місце, а борці-вільники стали третіми в загальному заліку, а представники греко-римської боротьби – п’яті.

Учасники прес-конференції: перший віце-президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко, віце-президент Едуард Прощук, Григорій Данько головний тренер чоловічої збірної, Ярослав Базилюк, старший тренер збірної команди з жіночої боротьби, Дімітрій Тімченко, старший тренер збірної команди з греко-римської боротьби , Дмитро Пікалов, особистий тренер Артура Політаєва. А також новоспечені чемпіони та призери Європи: чемпіон з вільної боротьби  – Андрій Яценко, чемпіонки Ілона Прокопевнюк та Оксана Лівач. Срібні призери Аліна Акобія та Василь Сова та бронзовий призер з греко-римської боротьби – Артур Політаєв.

Контакти для довідки 097 239 57 82