Ветеранський чемпіонат

Традиційний турнір з вільної та греко-римської боротьби відбувся у Дніпрі. Змагання пройшли 5 та 6 квітня 2019 року у спортивній залі Дніпровської Академії фізичної культури та спорту і зібрали багато прихильників цих видів спорта. Саме тут пройшли змагання Кубку України серед ветеранів з вільної та греко-римської боротьби. 5-й рік поспіль турнір проводиться у Дніпрі за підтримки співорганізатора змагань – Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» та за участі управління молоді та спорту Дніпропетровської облдержадміністрації. На урочистій церемонії відкриття змагань було багато представників спортивної громадськості, заслужених тренерів України, представників культури, освіти та спорту. Серед почесних гостей були присутні – відповідальний за розвиток вільної та греко-римської боротьби в Україні серед ветеранів в Асоціації вільної боротьби та федерації греко-римської боротьби, заслужений тренер України Сослан Адирхаєв, віце-президент Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» Яна Іванілова, відомий у минулому спортсмен саме у спортивній боротьбі Нарек Будагян, головний суддя змагань і директор ДЮСШ 13 м. Дніпро Валерій Павленко, заступник голови асоціації ветеранів спорту Дніпропетровської області, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Євген Чесноков та інші.

Взагалі 110 ветеранів з 14 областей України приїхали до Дніпра, а найбільше представництво було у команди Дніпропетровської області

Змагалися ветерани-спортсмени у категоріях 35-40 років, 41-45, 46-50, 51-55, 56-60, 61-65, 66 і старше. Були на турнірі і 2 найстарші спортсмени. Вони мали вік 76 років.Перше місце у загальнокомандному заліку завоювала команда Дніпропетровської області, на другому представники Волині, третє місце у команди міста Київ. Найкращим спортсменом турніру визнаний Семен Зак (м. Дніпро) – 70 років.
При проведенні Кубку України 2019 поруч з легендарними досвідченими ветеранами спорту знаходилися і юнаки. Вони уважно спостерігали за виступом легенд боротьби і завдяки їх власному прикладу все більше і більше будуть долучатися до професійного відношення до своєї улюбленої справи.

Відкритий турнір Обухова

13 квітня в Обухові на Київщині відбувся Відкритий турнір Обухова. Запрошеним гостем турніру став молодий, але титулований вільник Андрій Яценко.

Турнір з вільної боротьби пам’яті Василя Щурова

В Южному відбувся традиційний турнір присвячений Василю Щурову

Вашій увазі повна відео версія змагань

Спортивні Ігри Херсонщини

У Херсоні завершилися Х спортивні ігри Херсонщини з вільної боротьби. Більше сотні спортсменів, які представляли 9 команд взяли участь у турнірі.

AIR EXPRESS CUP 2019

Шість команд юних борціввіком від 9 до 13 років зійшлися у борцівському протистоянні на килимах Олімпійського центру «Конча-Заспа». Просторий борцівський зал зібрав на цей раз під прапорами Відкритої Дитячої Ліги Боротьби 6 команд – понад 100 учасників.

Змагалися у 15-ти вагових категоріях, 7 з яких для молодших борців 2008-2010 р.н. та 8 категорій для старших 2005-2007 р.н.

Традиційно, за правилами Ліги боротьба тривала до двох туше або до технічної переваги у 12 балів. Такі правила давали юним борцям більше шансів для демонстрації своєї майстерності та навичок, збільшували інтригу сутички.

В результаті п’ятираундового протистояння команд перемогу здобула команда – дебютант Відкритої Дитячої Ліги Боротьби – ДЮСШ «Михайла Маміашвілі» (Конотоп).

ІІ м – СК «Олекмандр Невський»,

ІІІ м – КИЇВ-1,

ІV м – КИЇВ-2,

V м – Збірна «Козацький дух»,

VI м – СК «Харківські Леви».

Відкритий турнір м. Рівне

12-13 квітня пройшов традиційний відкритий турнір м. Рівне, ДЮСШ 1, під патронтом СК БГР “Олімп”.
Цоього року до нас завітало 235 учасників . Були Тернопільська, Волинська, Житомирська, Ів.Франківська обл, м. Одеса та 7 команд Рівненської обл.
Такої кількості учасників у нас ще не було, а це означає що нас знають і до нас їдуть, що дуже приємно.
Велика кількість учасників породила шалену конкуренцію, так що легко не було нікому.
Переможці та призери були нагороджені кубками, медалями , грамотами та медальницями для своїх трофеїв.

Джерела: https://www.mbfs.com.ua, http://borba.com.ua