23 травня борцівське співтовариство відзначає міжнародний День спортивної боротьби!

У 1904 році в цей день у Відні стартував перший чемпіонат світу з боротьби. А кілька років тому – ця дата стала офіційним святом, для всіх хто присвятив своє життя цьому благородному виду спорту.

Після, того, як в 2013 році спортивна боротьба виявилася на межі виключення з програми Олімпійських Ігор – Міжнародна Федерація пішла на рішучі заходи – зміна керівництва, правил, назви організації (FILA було перейменовано в United World Wrestling). МОК високо оцінив зміни, які зробили древній вид спорту ще більш видовищним і боротьба знову стала окрасою Олімпійських Ігор.

Після здобуття незалежності Україна одразу посіла почесне місце в борцівському світі. Золоті медалі Олімпійських Ігор здобули вільник Ельбрус Тедеєв, класики В’ячеслав Олійник , а також Ірина Мерлені – перша чемпіонка в світі з жіночої боротьби. Також срібні нагороди Олімпіади в різні роки виборювали вільники Євген Буслович, Андрій Стадник, Валерій Андрійцев, класик Жан Беленюк, а бронзові медалі здобули Заза Зазіров, Тарас Данько. 

Сьогодні ми всі з нетерпінням чекаємо Олімпійські Ігри в Токіо. Сподіваємося українські спортсмени зроблять свій внесок і подарують глядачам багато яскравих сутичок! Віримо в Україну, віримо в перемогу!

Зі святом вас, дорогі друзі!