Репортаж про ЧУ з вільної боротьби

Чорне море

Сорок п’ятий міжнародний турнір з вільної боротьби “Чорне море” пройшов в спорткомплексі Одеської Юракадемії. Змагання зібрало дорослих борців з Канади, Румунії, Болгарії, Молдові та інших країн. Всього на килими вийшли понад 120 найсильніших учасників. Це спортсмени практично з усіх регіонів України. Зокрема з таких міст, як: Івано-Франківськ, Чернівці, Херсон, Львів, Житомир, Харків, Миколаїв, Київ, Запоріжжя, Луганськ, Чернігів, Хмельницький, Суми, Одеса.

Сутички проходили в таких вагових категоріях, як: 57 кг, 61 кг, 65 кг, 70 кг, 74 кг, 79 кг, 86 кг, 97 кг, 92 кг, 125 кг. Були з них і такі, в яких було по 14-15 борців, тобто конкуренція вагома.

«Міжнародний турнір з вільної боротьби« Чорне море »- один з етапів підготовки збірної команди країни до більш серйозних змагань. Зокрема до чемпіонату світу, – зазначив Віктор Арнаутов. – Тут сьогодні навіть бореться призер Олімпійських Ігор Валерій Андрійцев ».

“Відзначимо, що перед турніром «Чорне море» хлопці протягом попередніх двох тижнів проходили навчально-тренувальні збори в місті Южному (Одеська обл.). «Частина команди після зборів відправилися на змагання – чемпіонат Європи – 10 спортсменів вікової категорії «молодь ». До того ж, на II Європейські ігри, які будуть проходити в Мінську поїдуть хлопці з вільної боротьби.», – розповідає головний суддя змагань.

Перед початком другої частини змагань – півфіналів і фіналів у нас була можливість поспілкуватися з президентом Федерації вільної боротьби Одеської обласної та віце-президентом Асоціації спортивної боротьби України Бесланом Туштаровим, який нам розповів про перспективи розвитку цього виду єдиноборств в Одеській області, а також і про деякі проблемні моменти.

«Для Одеської області вільна боротьба – традиційний вид спорту, який має дуже давні традиції. У нас в розвитку цього напрямку добре працюють такі райони, як: Тарутине, Болград, Кам’янка, Ізмаїл, Сарата, Белгорд-Дністровський … Тобто наш Бессарабський регіон можна сказати борцівський, – зазначає Беслан Туштаров. – Однак є проблема – немає спадковості. Що я маю на увазі. Сьогодні ми присутні на міжнародному турнірі серед дорослих. Але для того, щоб виховати дорослого спортсмена, необхідно його виростити. У нас немає механізму передачі дітей в більш дорослий спорт. Немає школи-інтернату, немає міського спортивного центру, в який би тренери з району могли б передати спортсмена, щоб він і далі продовжував займатися вільною боротьбою. Закінчуючи 8-10 клас, хлопці залишаються поза спортом. І виходить у підсумку так, що ми втрачаємо багатьох талановитих дітей ».

Турнір Арабаджи

Днями в смт Тарутине Одеської області пройшов IIІ Всеукраїнський турнір з вільної боротьби пам’яті тренера і колишнього директора Тарутинської ДЮСШ Арабаджи Петра Георгійовича з метою популяризації та розвитку вільної боротьби серед дітей та молоді.

Малюк 2019

1 червня під такою назвою нашому містечку Рокитне  пройшли  змагання  традиційного традиційного міжнародного юнацького турніру з вільної боротьби «МАЛЮК-2019», присвяченого Дню захисту дітей. Борцівські килими були покладені на площі біля будинку райдержадміністрації та районної ради.

В змаганнях взяло участь більше 200 юнаків, які представляли Рівненську, Тернопільську, Іван-Франківська, Житомирську та Хмельницьку області та столицю України – місто Київ. В турнірі взяли участь білоруські юнаки з міста Гомель.

На відкритті турніру його учасників вітали: голова Рокитнівської райдержадміністрації Микола Кушнір, голова Рокитнівської районної ради Анатолій Кінчур, прес-аташе Асоціації спортивної боротьби України Олександр Пастухов, директор Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного,  Заслужений тренер України Олексій Семенюшко та заступник директора цього коледжу Степан Захарків. Заслужені працівники фізичної культури та спорту України Олександр Ткачук (Малин) та Володимир Попков (Олевськ), Заслужені тренери України Денис Кайда (Рівне), Микола Тарадай (Хмельницький), Володимир Свириденко (Київ).

Юні спортсмени показали добру боротьбу в якій здобували яскраві перемоги! Глядачі вболівали краще чим на футболі! Серед найпалкіших вболівальників були сестрички, мами, батьки  та бабусі юних борців.

Тренери, судді, глядачі та учасники позитивно оцінили рівень та яскравість проведення змагань.

«Кращим борцем змагань» було названо чемпіона турніру з Хмельниччини  Артема Овсюка!

За проявлений чоловічий характер та волю до перемоги в борцівських поєдинках в номінації «За волю до перемоги» було нагороджено джурівчанина  Валентина Білійчука.

А кращим тренером змагань названо представника івано-франківщини, джурівчанина Віктора Гаврилка. Джурів має чотирьох чемпіонів змагань!

Стоячи на п’єдесталі всі переможці та призери отримали завойовані в чесній боротьбі  шикарні нагороди.

Турнір пройшов за підтримки відділення Національного Олімпійського Комітету України в Рівненській області (голова – Микола Петренчук).

Щиро вдячність всім людям, які допомогли  у проведенні дитячих борцівських змагань.

Малюк – 2019 – РЕЗУЛЬТАТИ

Чемпіонат України зі спортивної боротьби серед ветеранів

В селі Луговому, Миколаєвської області на базі відпочинку “Південна” 4-5 червня пройшов чемпіонат України зі спортивної боротьби серед ветеранів. Чемпіонат зібрав близько 96 учасників із п’ятнадцяти областей України. Цого року були гості з Польщі та Казахстану, які теж брали участь.

Змагалися борці віком від 35-ти років і старші. Серед учасників змагань були: восьмиразовий чемпіон світу Володимир Нилипюк з Луцька, багаторазовий призер чемпіонатів світу з боротьби греко-римської, вільної, самбо та дзюдо Ігор Корольков з Черкасс. Неодноразовий чемпіон світу Лев Воронін з Києва. Багаторазовий призер світу Сергій Ратушняк з Вінниці, багаторазовий чемпіон світу Анатолій Сорока з Донецька.

З привітальними словами і побажання успіхів у змаганнях звернулися Сослан Адирхаєв – заслуженний тренер України, відповідальний за розвиток вільної та греко-римської боротьби в Україні серед ветеранів в Асоціації вільної та федерації греко-римської боротьби, та головний суддя змагань ЗТУ – Васільєв Констянтин Володимирович.

Чудовий чемпіонат, гарні умови для ветеранів та цікава боротьба. Всі були задоволені, були вручені нагороди командам, а також кращі борці отримали дипломи і кубки. Боротьба велася за путівку на чемпіонат світу, який відбудеться з 8 по 13 жовтня цього року в Тбілісі. Дякуюємо всім ветеранам за гарну боротьбу та ефектні прийоми. Як говорять, порох в порохівницях є! Пишаємося вами, ви найкращі! Бажаємо всім міцного здоров’я та перемог.

Всеукраїнський турнір в Пелагіївці

З 7 по 9 червня в мальовничій Пелагіївці Новобузького району відбувся Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед юнаків та дівчат. В цьому році на турнір завітали представники міст Одеса, Теплодар (Одеська обл.), Новоукраїнка (Кропивницька обл.), Новомосковська (Дніпропетровська обл.), Кривий Ріг (Дніпровська обл.), Золотоноша, Чапаївка (Черкаська обл.), Болехів (Івано-Франківська обл.), Стрий (Львівська обл.), Луцьк (Волинська обл..), смт Веселинове, міст Миколаїв, Вознесенськ, Южноукраїнськ, Баштанка, Новий Буг (Миколаївська обл.) та Республіки Молдова.

Всі юнаки та юначки боролися гідно та перемогу отримали найкращі. Спортсмени, що посіли призові місця отримали пам’ятні медалі та грамоти.

РЕЗУЛЬТАТИ

Джерела: http://www.kombat.odessa.ua, Головний секретар Всеукраїнського юнацького турніру з вільної боротьби «Малюк-2019» суддя національної категорії Іван Парчук (Рокитне)