Вчора на території головної олімпійської бази в Конча-Заспі Національний олімпійський комітет вшанував лауреатку спортивного квітня – чемпіонку Європи з жіночої боротьби Оксану Лівач.

Нагороду найкраща спортсменка місяця отримала на очах у своїх партнерів по збірній, що днями вирушить до Мінська для участі в ІІ Європейських іграх.

Президент НОК Сергій Бубка подякував борчині за гідний виступ і побажав знову підкорити спортивну Європу вже на Іграх у Мінську.

“Нагорода НОК дуже важлива для мене, адже отримаю таке визнання вперше! Вона мотивує і надихає на нові перемоги. А ще вона надзвичайно важка, важко втримати в руці, – пожартувала Оксана”, – що по-справжньому доводить, скільки праці стоїть за нею.

Нагадаємо, Оксана Лівач була визнана найкращою спортсменкою квітня в Україні завдяки її перемозі на чемпіонаті Європи зі спортивної боротьби у ваговій категорії до 50 кг. Золотий тріумф 21-річної борчині в румунському Бухаресті став першим на «дорослому» рівні. Крім того, Оксана стала наймолодшою чемпіонкою Європи-2019 з України.

Свої нагороди отримали і тренери-лауреати спортивного місяця – тренер з жіночої боротьби Володимир Євонов, який привів своїх підопічних до першого загальнокомандного місця на форумі Старого Світу, та особистий наставник Оксани Лівач, призер Олімпійських ігор Андрій Стадник, а також президент Асоціації спортивної боротьби України Олег Кравченко.

Джерело: http://noc-ukr.org