Василь Михайлов став бронзовим призером Київського турніру і чемпіоном України серед чоловіків. Безумовно, борець з Одещини міг здобути медалі Європейського рівня…

– Василю, в цьому році на серйозних змаганнях, ти демонстрував відмінну боротьбу, проти сильних борців, однак медалі чомусь просто вислизали з твоїх рук?

– Так, на чемпіонаті Європи в півфіналі з рахунком 3:2 поступився французу Гаджієву. Хоча в минулому році, на чемпіонаті світу в нього виграв. Цього разу не вистачило якогось балу. В боротьбі за «бронзу» програв віце-чемпіону світу Кінчадзе. Подібна ситуація сталася і на Європейських Іграх в Мінську. За вихід у фінал програв турку з рахунком 4:3. Хоча перемагав, а на заключних секундах не втримав бал. В бронзовому фіналі програв азербайджанцю. Десь недопрацьовую, але під час зборів, провели ретельну роботу над помилками.

– На що робили акцент?

– Захист від проходів в ноги. У багатьох борців з ногами є проблеми, для мене це окреме питання.

– Вдалося покращити ситуацію?

– Так, але все одно є помилки. Все одно пропускаю. В мене є звичка навіддавати балів, а потім просто не встигаю їх відвойовувати. Тут, вдома, ще можна відігратись, на чемпіонаті світу буде набагато важче. В Нур-Султані буде битва за кожний бал.

– Як плануєш діяти, аби розкрити свої найкращі якості?

– Важливо не бути надто обережним, менше вичікувати, а самому йти вперед, робити прийоми. Найкращий захист – наступ!

– Що тобі заважає розкритись?

– Хвилювання. Страх припуститися помилки. Схибити і віддати бали. Починаєш більше дбати про захист і працюєш на контратаках. Хочеш менше віддати і більше взяти. Але виходить навпаки – намагаєшся утримати перевагу і в результаті більше втрачаєш. Рішення одне – атакувати першим. Йти вперед і робити своє!

– Кому б хотів подякувати за допомогу в підготовці?

– Тренерам збірної, всій команді, особистому наставнику – Андрію Павловичу Панаітову, а також своєму земляку, односельцю -.Олександру Степановичу Башлі, який любить боротьбу і допомагає мені фінансово.

– Василю, бажаю тобі проявити характер і бійцівські якості!

Розмовляв Олександр Пастухов