Вашій увазі останні борцівські новини з усієї України

Христина Береза отримала Ніку

В Івано-Франківському національному академічному музично-драматичному театрі імені Івана Франка відбулося спортивно-мистецьке свято «НІКА-2019», яке було присвячене пам’яті відомого прикарпатського спортсмена, діяча фізичної культури і спорту Романа Вірастюка.

Організатори дійства, ведучими якого були Тетяна Осадчук та брат Романа — відомий стронгмен Василь Вірастюк, нагородили кращих спортсменів, тренерів, учителів фізкультури, ветеранів спорту області в десяти номінаціях.

У номінації «Спортсмен року» статуетки богині перемоги Ніки вручили майстрові спорту України міжнародного класу, срібній призерці чемпіонату Європи з вільної боротьби калушанці Христині Березі.

Серед почесних гостей був віце-президент Асоціації вільної боротьби України та народний депутат Едуард Прощук. 

Медаль з Данії

Турнір Колізей

31 січня і 1 лютого в Харкові пройшов IX Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат “Колізей – 2020”. У зв’язку з цим, на Харківщину з’їхалися юні борці з 11 регіонів країни, а також Білорусі та Молдови.

За даними прес-служби Харківської облдержадміністрації, в змаганнях взяли участь 400 спортсменів від 8 до 17 років. Кращих визначали в 18 вагових категоріях (15 – для хлопчиків, 3 – для дівчат). На змаганнях також окремо відзначили спортсменів “За кращу техніку” і “Волю до перемоги”.

Турнір у Сарнах

В районному Будинку дітей і молоді пройшов ІІ відкритий Всеукраїнський турнір на призи «Сарненської районної федерації греко-римської та вільної боротьби», пише газета Сарненські новини. Ваги цим змаганням, безперечно, додали й команди, які нині займають провідні рейтингові борцівські місця України. Окрім цього, у райцентр завітали й гості з сусідньої Білорусі.

А тому учасниками спортивної сієсти стали представники міст, селищ і сіл, зокрема Бреста, Рівного, Львова, Олевська, Ковеля, Володимира-Волинського, Малина (Житомирська обл.), Мирного (Костопільський район), Костополя, Здолбунова, Березного, Рокитного, Володимирця, Клесова та команда господарів. Загалом на змагання прибуло майже 200 учасників.

 

Традиційно відкрили змагання привітаннями, а ще від імені борцівського колективу вручили почесні відзнаки за підтримку, розвиток і популяризацію боротьби на Сарненщині Борисові Цвяку, Олександрові Фурсовичу, Світлані Усик, Віталію Ковалю, Яну Клеваці,  Миколі Клеваці, Ігорю Голяці, Сергію Стахнюку, Олегу Скриннікову та Сергію Аврамишину. Також із ініціативи президентського складу, а саме Бориса Цвяка та Сергія Стахнюка, кожен призер отримав медалі, грамоти та грошові винагороди в розмірі 1 тис. грн за І місце, 500 грн за –  ІІ і 300 грн – за ІІІ.

Відзначили й кращих спортсменів краю. Чемпіонці Європи Софії Кушнір вручили посвідчення майстра спорту України з вільної боротьби.

Джерела: https://rivne.media/, https://kharkov.comments.ua/