Срібний призер минулорічного чемпіонату світу з греко-римської боротьби Оскар Піно на майбутньому чемпіонаті Панамерики, який відбудеться 6-9 березня в канадській Оттаві, виступить у вільному стилі.

Через тиждень там же, в Оттаві, 26-річний кубинець візьме участь в Панамериканському Олімпійському кваліфікаційному турнірі і, якщо виступить успішно, повторить досягнення росіянина Біляла Махова, який в 2015 році завоював олімпійські ліцензії в двох стилях боротьби.

На відміну від російського важковаговика, який міг вибирати, в якому стилі йому виступати на Олімпіаді, Оскар Піно позбавлений такої можливості. Завойовану ним ліцензію на чемпіонаті світу-2019 з греко-римської боротьби він змушений віддати триразовому олімпійському чемпіону Міхаїну Лопесу, якому не так давно двічі програв в особистих зустрічах на чемпіонаті Німецької ліги боротьби.

Оскар Піно дебютував у змаганнях вільників у минулому сезоні. Виступаючи на Панамериканських іграх і чемпіонаті континенту, він зайняв відповідно друге і третє місця. В обох випадках домогтися більшого йому завадив дворазовий призер чемпіонатів світу з США Нік Гваздовський. І на відбірковому турнірі в Оттаві американець стане для нього головним конкурентом, а інших важковаговиків кубинець раніше без особливих складнощів перемагав. Втім, якщо жеребкування виявиться прихильним до кубинця, і він з американцем потрапить в різні частини турнірної сітки, то борці зустрінуться тільки у фіналі, а результат цього поєдинку не так вже важливий, оскільки в кожній з шести Олімпійських категорій розігруються по дві ліцензії і їх отримують борці, що дійшли до фіналу.

Джерело