Вже цього тижня наші борці повернуться на тренувальну базу в Конча-Заспу, як це буде ми розпитали головного тренера збірної

– Перше запитання, щодо кількості спортсменів, які повертаються на базу. Збір пройде вся збірна, чи все ж таки є кількісні обмеження?

– Зазвичай в нас в залі 30-32 людини. Зараз ми викликали 24 спортсмена, лідерів збірної та зробили нахил на олімпійські вагові категорії, адже в нас ще попереду ліцензійні турніри. Зал в нас великий і дозволяє тренуватись всім разом.

– Розкажіть будь-ласка про запобіжні заходи. Чи була якась особлива підготовка напередодні заїду?

– Сьогодні вранці тренера та борці, що проживають у Києві, всі разом здали тести на короновірус. З інших міст хлопці роблять тести в себе вдома. Кожен має пройти тест максимум за три дні до збору. І в неділю ми заїжджаємо на два тижні на Олімпійську базу в Конча-Заспу. Під час збору, заради безпеки спортсменам буде заборонено залишати територію бази.

– А під час самих тренувань, які будуть нововведення?

– В нас будуть всюди стояти антисептичні засоби, щоб спортсмени мали можливість дезифінкувати руки. Тренера будуть в масках та рукавичках весь час. Харчування спортсменів буде розведено по часу, тобто столову будуть відвідувати маленькими групами. Також перед та після наших тренувань будуть 40-хвилинні перерви для прибирання залу. І лише після ретельної дезінфекції зали туди будуть запускати наступну групу.

– Окрім організаційних моментів, які зміни будуть в самому навчально-тренувальному процесі?- Хлопці давно не відчували килиму, тому зараз потрібно обережно підводити їх звичного режиму. Є ризик, що після тривалої перерви спортсмен може отримати травму, тому ми обрали для початку щадний режим. Перше тренування зменшене по часу. Загалом буде трішки менша інтенсивність і будемо працювати більше над вдосконаленням техніки. Потрібно втягнутись в робочий процес. А вже на третій день в нас запланований виїзд до диспансеру, де ми проведемо діагностику і тоді зможемо побачити їх реальний стан, їхню фізичну готовність і тоді вже почнемо працювати в індивідуальному порядку.

– Чи вже відомо, коли буде наступний збір, або можливо навіть щось відомо про турніри – Орієнтовно через місяць в нас запланований наступний збір в Заросляку в Карпатах. Там теж база ізольована і хороші умови для тренувань. Щодо турнірів, ми чекаємо календар від UWW і тоді зможемо планувати свій календар. Наразі немає конкретики. Наприклад нічого не відомо щодо чемпіонату світу, США та Іран проти проведення ЧС в цьому році, оскільки в  них пандемія прийшла із запізненням і вони ще немаєть змоги тренуватись. Нам дуже потрібно провести чемпіонат України, адже по результатам цих змагань зараховують спортсменів в збірну штатну команду.