В Бердянську відбувся Відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед чоловіків присвячений пам’яті видатного борця, МСМК СРСР – Володимира Федоренка.

В змаганнях взяли участь титуловані майстри килиму з різних куточків України – Андрій Яценко, Василь Шуптар, Гор Огганесян, Олексій Борута, Василь Михайлов, Любомир Сагалюк, Валерій Андрійцев та Данило Картавий. Чемпіонами турніру стали: Андрій Яценко, Київська область (57), Тарас Маркович, Київ (61). Красивий фінал подарували глядачам давні суперники Василь Шуптар (65) та Гор Огганесян. В напруженому поєдинку професіоналів перемогу виборов борець з Житомирщини Василь Шуптар. У вазі до 70 кг. переможцем став гість із Дагестану, як боровся за Суми – Касум Касумов. Борець із Махачкали подужав Олексій Боруту, а в фіналі переміг перспективного і технічного Зелімхана Тогузова, який виступає за Київ. Харків’янину Адлану Батаєву (74) у вірішальній сутичці вдалося перемогти борця з Київщини, переможця ЧУ серед чоловіків до 23-х років – Дениса Павлова. Василь Михайлов (79) з Одеси здобув «золото» переборовши Валентина Бабія та Руслана Ахметханова. Алфес Долідзе (86) з Полтави у фіналі поступився сумчанину Іллі Арчаї. Чемпіоном у вазі до 92 кг став борець з Франківщини – Любомир Сагалюк. Призер Олімпійських Ігор в Лондоні Валерій Андрійцев (97) став переможцем в рідній вазі. Однак Валерій виявив бажання перевірити свої сили і в важкій вазі. Валерію Андрійцеву вдалося вибороти звання чемпіона і серед важковаговиків.

Від всіх вболівальників та організаторів змагань висловлюємо щиру вдячність лідерам української збірної за участь в Турнірі пам’яті Володимира Федоренка! Дякуємо чоловікам за яскраві поєдинкі! Красиву боротьбу та незабутні емоції! Від борців, тренерів, суддів, висловлюємо безмежну вдячність організаторам – великій борцівській родині Запорізького краю за відмінну організацію Свята боротьби та збереження борцівських традицій!

Дякуємо за підтримку та смачні ексклюзивні нагороди власнику м’ясокомбінату «Бердянський» – Денису Юсуповичу Парамонову. Президенту борцівського клубу «Лев» – Геннадію Львовичу Бабаяну. За всебічну допомогу в організації змагань дякуємо меценату – Еріху Альвіновичу Барц. Віце-президенту АСБУ – Сергію Васильовичу Макодаю. Президенту федерації вільної боротьби Запорізької області – Геннадію Пертаї, президенту федерації вільної боротьби Бердянська – Іосифу Габрошвілі. Старшому тренеру борцівського клубу «Лев» Евгенію Васильовичу Максимчуку, тренерам – Олегу Миколайовичу Бурбаху та Сергію Васильовичу Хімченко.

Кожний учасник та гість турніру пам’яті Володимира Федоренка відчув особливу родинну, дружню атмосферу та братерське тепло Бердянського дому! Борці, напевне, як ніхто, відчувають відкритість та щирість! На благословенній землі козацької слави ми відчули себе єдиною родиною! Дякуємо за радість, душевне спілкування та теплий прийом!

Автор: Олександр Пастухов