Сьогодні в столичному палаці спорту стартував Відкритий Кубок України з вільної боротьби

Незважаючи на те, що всесвітній карантин завадив в цьому році провести Київський Міжнародний турнір присвячений видатним ветеранам в заплановані дати стартував Kyiv Open Cup, куди також приїхали команди з закордону.

На жаль змагання відбуваютться в закритому режимі, але шанувальники боротьби мають змогу стежити за сутичками онлайн.

На урочисту церемонію відкриття завітав Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Міністр привітав всіх учасників та відзначив великий вклад Асоціації вільної боротьби у проведенні спортивного свята : “Незважаючи на складні часи нам потрібно проводити змагання, потрібно тренуватись і готуватись до Олімпійських Ігор. ”

В свою чергу Президент Асоціації вільної боротьби Юрій Копитко подякував  міністерству спорту за співпрацю: “В цей непростий час всім нам, борцям і шанувальникам боротьби дуже не вистачало такої яскравої події і я вдячний особисто Вадиму Марковичу та Міністерству молоді та спорту за допомогу в організації змагань.”

В рамках урочистостей на сцену запросили двох легендарних тренерів Геогрія Буракова та Віктора Лушнікова, які цього року відзначили 80-річчя. Ювелярів відзначили пам`ятними грамотами та грошовими преміями. Перший віце-президент АВБУ, народний депутат Едуард Прощук привітав знакових тренерів: “Висловлюю пошану нашим заслуженим ветеранам. Ви для нас приклад і саме Ви надихаєте нас на нові звершення та досягнення. Щиро бажаю Вам міцного здоров`я та успіхів.”

Асоціація вільної боротьби висловлює глибоку подяку оргкомітету змагань за відданість справі та організацію справжнього спортивного свята навіть в умовах карантину.

Вже завтра на глядачів чекають захопливі фінальні сутички, тому стежте за розвитком подій на нашому сайті.