Після завершення навчально-тренувального збору ми поспілкувались з головним тренером Національної збірної про відбір на Індивідуальний Кубок світу

Про Індивідуальний Кубок світу

«На жаль багато країн, серед яких США, Японія, Казахстан відмовились від участі в чемпіонаті світу. Тому керівництво UWW вирішило провести в цьому році особливі змагання під назвою індивідуальний Кубок світу.

В Україні за перемогу на чемпіонаті світу спортсмен отримує президентську стипендію, премії від міністерства молоді та спорту. На жаль статус Кубка нижчий за чемпіонат світу і зараз не відомо чи будуть якісь державні нагороди за медалі на цих змаганнях. Але хлопці все одно зраділи новині, що змагання все ж таки відбудуться. Це практично перші і останні змагання в цьому році. Збірна не виїжджала за межі країни з січня місяця.

Багато борцівських країн готові їхати на змагання, Іран, Росія, Туреччина, Болгарія, тому конкуренція буде потужна.

Варто зазначити, що заради мотивації UWW виділило в якості призового фонду 300 тисяч швейцарських франків і це повинно стати хорошою мотивацією. Якщо ми правильно зрозуміли, то переможець отримає 5 тисяч призових.

Ми ще не отримали регламент змагань і не знаємо всіх нюансів. Єдине, вже відомо, що спортсмени і тренера весь час від моменту прибуття до Белграду будуть знаходитись в санітарній капсулі, і не будуть контактувати з зовнішнім світом.»

Про спірні сутички

«Оскільки в нас практично не було змагань цього року, в спірних вагових категоріях, ми провели вирішальні сутички на базі в Конча-Заспі. Були запрошені досвідчені судді міжнародної категорії, була створена комісія, була онлайн-трансляція з коментатором, було табло – все як на змаганнях. Ми отримали позитивні відгуки про такий формат сутичок.

Вважаю, що такий формат повинен бути завжди. Все було чесно і прозоро. Були присутні навіть гості, тренера та друзі. Головною умовою було пройти на території Олімпійської бази експрес-тест на короновірус.

Спершу ми планували ще провести сутички у категоріях 57 кг та 125 кг, але через стан здоров`я спортсменів довелось відмовитись від цих зустрічей.»

Про відбір на Кубок світу

«Я оголошу остаточний склад на Кубок світу 2-3 грудня, коли збірна повернеться на тренувальну базу в Конча-Заспу для останнього збору в цьому році. Зараз вже практично склад визначений. Тренерська рада прийняла рішення, що в Белград поїдуть переможці Відкритого Кубку Києва. На жаль багато хлопців випали з відбору, через хвороби. Наприклад, через хворобу не змогли проборотися Ерік Арушанян, Данило Картавий. Василь Шуптар зараз дуже серйозно травмував ногу і на жаль не зміг прийняти участь у відборі.»