Вашій увазі результати виступів української команди на Кубку світу в Белграді

На Індивідуальному Кубку світу в Белграді українська жіноча збірна під керівництвом Володимира Євонова посіла друге загальнокомандне місце. Загалом дівчата здобули шість медалей:

Золото – Тетяна Ріжко

Срібло – Лілія Маланчук

Бронзу – Аліна Бережна, Алла Белінська, Катерина Зелених, Ілона Прокопевнюк.

Довідка: Цього року, через пандемію та відмову деяких країн від участі у чемпіонаті світу бюро United World Wrestling прийняло рішення провести змагання в дещо іншому форматі. До Белграду на Індивідуальний Кубок світу приїхало 505 спортсменів з 51 країни світу.

Протоколи змагань

Командний залік

Протокол FW 59 kg

Протокол FW 62 kg

Протокол FW – 50 kg

Протокол FW 65kg

Протоколи FW – 68kg

Протокол FW 72kg

День другий

65 кг

Тетяна Ріжко розпочала з переконливої перемоги над титулованою росіянкою, дворазовою чемпіонкою Європи U23, бронзовою призеркою дорослого чемпіонату Європи та Європейських Ігор Марією Кузнецовою. А в півфіналі також впевнено перемогла ще більш досвідчену суперницю з Болгарії – діючу чемпіонку Європи та триразову призерку чемпіонату Європи Мімі Хрістову.

У фіналі Тетяна зустрілася з призеркою чемпіонату світу U23 та чемпіонатів Європи серед молоді Іриною Рінгач з Молдови. Українка достроково закінчила сутичку з разунком 14:4! Та стала першою володаркою Індивідуального Кубку світу!

68 кг

Аліна Бережна розпочала з перемоги над чемпіонкою Балканського чемпіонату Несрін Бас з Туреччини. В півфіналі Аліна також показала чудову боротьбу, але судді були на боці її суперниці, тому при раунку 6:6 Аліна опинилась в бронзовому фіналі, де з рахунком 10:0 виграла в білоруської борчині.

59 кг

Бронзову нагороду з переконливим разунком 10:0 здобула Катерина Зелених

День перший

50 кг

Лілія Маланчук почала свій виступ з впевненої перемоги 10:0 над борчинею з Перу, яка є призеркою Пан-американського чемпіонату серед кадетів.

В півфіналі нас чекала надзвичайно цікава сутичка. Чемпіонка Європи серед кадетів та срібна призерка чемпіонату Європи серед юніорів німкеня Ліза Ерсел не збиралась здаватись без бою. Поєдинок був запеклий і Лілія здобула дійсно блискучу перемогу – 17:6, чим забеспечила собі вихід до фіналу.

У фіналі на Лілію чекала досить непроста суперниця, бронзова призерка чемпіонату світу серед дорослих та ЧС U23 з Росії. Цього разу переміг досвід і Ліля стала віце-чемпіонкою.

62 кг

Ілона Прокопевнюк впевнено перемогла дворазову чемпіонку світу серед кадетів Сонам з Індії. Але буквально одного балу Ілоні не вистачило для перемоги над титулованою Анастасією Григор`євою з Латвії.

В напруженій боротьбі Ілона здобула бронзову нагороду Індивідуального Кубку світу. Вітаємо спортсменку та тренерів!

72 кг

В Алли Белінської перша суперниця виявилась дуже досвідчена: діюча віце-чемпіонка Європи, багаторазова чемпіонка міжнародних турнірів, досвідчена Марія Селмар. Але Алла вирвала перемогу з рахунком 10:2. Але поступилась за вихід до фіналу чемпіонці Середземноморських ігор, чемпіонці світу U23, дворазовій чемпіонці Європи U23 Тосун Бусе.

В малому фіналі Алла впевнено з рахунком 6:2 перемогла призерку чемпіонатів світу та Європи U23 росіянку Євгенію Захарченко.

Вітаємо спортсменок та тренерський штаб!

Вболіваємо за наших дівчат та стежимо за подіями на сайті ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЇ UWW