По завершенню чемпіонату України серед жінок головний тренер жіночоїзбірної поділився своїми враженнями від змагань

Про чемпіонат України

«Враження від чемпіонату досить неоднозначні. В деяких категоріях результати виявились досить несподіваними. Наприклад у вазі 53 кг прямо на розминці вже на змаганнях пошкодила коліно перспективна Лілія Горішня. І вона на характері з травмованою ногою відборолась, і навіть виграла першу зустріч з Іриною Гусяк. Ірину Гусяк я просто не впізнав зараз, вона ще не набрала свою оптимальну форму. Юлія Хавалджи зараз хвора і не приймала участі. Також через травму пропустила чемпіонат Христина Береза.  Таким чином лідери не потрапили до фіналу і за золото боролись дві зовсім молоді спортсменки. І Марія Винник і Лілія Маланчук гарно боролись.

Приємно тішить те, що зростає професійний рівень молодих спортсменок. Наприклад у вазі 62 кг чудову боротьбу продемонструвала Ірина Коляденко, вона виграла у чемпіонки світу та Європи Юлії Ткач. Юлія перехворіла на Covid 19 і ще до кінця не відновилась. Також Ірина чітко відборолась у фіналі де дуже впевнено перемогла Ілону Прокопевнюк.

Не було рівних у вазі 50 кг молодій, але вже досвідченій Оксані Лівач.

Дуже захоплива сутичка була у категорії 68 кг, де зустрілись дві досвідчені та титуловані борчині – Аліна Махиня та Алла Черкасова. В 57 кг чудову боротьбу показала Аліна Грушина. У фіналі вона зустрілась з Тетяною Кіт і показала справжній клас. В 59 кг цілком очікувано перемогла Катерина Зелених, вона показала результат на індивідуальному Кубку світу і на чемпіонаті країни довела своє лідерство.

У вазі 65 кг також була дуже цікава сутичка, чемпіонка Кубку світу Тетяна Ріжко та чемпіонка світу 2011 року Оксана Кухта, яка повернулась на килим після тривалої перерви. В порівнянні з Кубком України, що був восени Оксана поступово набирає форму.

Хотів привітати всіх чемпіонок, Зоряну-Христину Демко у вазі 55 кг, Роману Вовчак у категорії 72 кг та Аллу Белінську у вазі 76 кг.

Також хотів би подякувати директору Олімпійського центру Конча-Заспа Андрію Крилюку та всім співробітникам центру, які допомогли провести цей чемпіонат на високому організаційному рівні. А також Асоціації вільної боротьби України, яка організувала для переможців чемпіонату грошові премії.»

Про Київський турнір

«Зараз ми всі в очікуванні Київського міжнародного турніру. Зараз виявили бажання приїхати 35 країн! Я навіть не пригадую, коли планувалось стільки країн-учасниць. Так склалось, що цього місяця немає інших серйозних турнірів і відповідно всі хочуть проборотись напередодні  чемпіонату Європи та ліцензійних турнірів. Всі скучили за килимом, за міжнародними стартами – тому гадаю, що буде дуже цікаво.

11 лютого в нас розпочинається черговий збір в Конча-Заспі. До нас приїде дуже багато іноземних борчинь. Очікується сто зарубіжних спортсменок, з Бразилії, Молдови, Білорусі,Туреччини, Литва, Узбекистан… І наших 30 дівчат, тому нам доведеться тренуватись в дві зміни, бо просто не реально розмістити всіх одночасно в залі.»