Головний тренер збірної назвав склад команди на Європейський ліцензійний турнір

Про підготовку до ліцензійних турнірів

«В лютому ми спершу пройшли збір в Карпатах на середньогір`ї. Все пройшло дуже класно, ми були одні на базі в Заросляку, в нас була можливість в будь-який час піти на килим чи в тренажерний зал. Незважаючи на складні погодні умови команда за традицією піднялась на найвищу точку України – Говерлу. Асоціація вільної боротьби організувала для хлопців додаткове харчування.

Повернувшись на базу в Конча-Заспу ми продовжили підготовку в міжнародному форматі. Наших хлопців було тридцять чоловік і 70 спортсменів були з інших держав: Румунії, Молдови, Німеччини, Угорщини, Болгарії… Напередодні ліцензійних турнірів іноземці в першу чергу привезли на перевірку до Києва олімпійські вагові категорії. Вважаю, що все пройшло на хорошому рівні, всі наші гості задоволені.

Зараз наша ціль була вивести хлопців на пік форми до середини березня, на виступ в Будапешті де будуть розігруватись олімпійські путівки.»

Про Київський турнір

«До Києва на турнір приїхала рекордна кількість країн-учасниць та спортсменів. Такого ми ще не бачили в Україні. Всі дуже скучили за боротьбою, за змаганнями, а в умовах пандемії Європа зараз практично не проводить змагань, тому всі хотіли виступити в Києві. Це було справжнє свято боротьби. Мушу сказати, що такого рівня змагань я  багато років не бачив ні в Європі, ні в світі. Організація турніру була на дуже високому рівні. Асоціація спортивної боротьби України, Міністерство молоді та спорту вклади дуже багато праці. Для борців вільного стилю Асоціація вільної боротьби та партнери збірної компанії Glusco, ТМ Лімо та ТМ «Карпатська Джерельна» створили призовий фонд і всі чемпіони отримали грошові премії. 

В цілому я задоволений Київським турніром, хлопці проборолись. Наша мета зараз здобути хоча б ще дві-три олімпійські ліцензії і після потужного збору в Карпатах хлопці ще не адаптувались. Для того, щоб увійти в форму після гір необхідно 25-30 днів, а вони боролись через десять днів, після того, як спустилися з гір.  Ці змагання трактувались, як підготовчі і в деяких вагових категоріях за результатами ми зробили висновки щодо складу на ліцензійний турнір до Будапешту.

Молоді борці непогано себе проявили, багато хто боровся за бронзу.»

Склад команди на ліцензійний турнір

«До Будапешту за ліцензіями поїде дуже багато країн. Завоювати на європейському відборі путівку буде надзвичайно складно. В Європейських борців дуже мало ліцензій, тому боротьба буде дуже жорстка. 

В категорії 57 кг до Будапешту їде Андрій Яценко. Він трішки захворів і тому був звільнений від участі в Київському турнірі.  Але він готовий боротися з путівку до Токіо.

Після чемпіонату України в нас було багато питань у вазі 65 кг, але на Київському турнірі в цій вазі також були сюрпризи. Гор Оганнесян та Ерік Арушанян на жаль програли. Василь Шуптар провів цікаву сутичку з чемпіоном Київського турніру Алі Рахімзаде, показав хорошу боротьбу але на останній хвилині поступився. За результатами двох змагань по кількості балів Василь отримав право боротися за ліцензію.

У вазі 74 кг їде чемпіон України Денис Павлов. Молодий борець, який вже встиг показати свої амбіції на килимі.

В категорії 86 кг також їде молодий хлопець Мухамед Алієв з Харкова.

І у вазі 97 кг по результатам чемпіонату України та Київського турніру найкращий результат показав Магамед Закарієв.

Зараз до 15 березня в нас навчально-тренувальний збір в Конча-Заспі, під час якого ми зберемо тренерську раду і будемо визначатись зі складом на чемпіонат Європи.»