Тренер збірної команди Андрій Стаднік розповів про ліцензійний турнір та про суперниць наших борчинь

Про Європейський ліцензійний турнір

«Звичайно до Будапешту приїхали найсильніші представниці жіночої боротьби, всі європейські лідери: Швеція, Туреччина, Росія…

Загалом ми знаємо всіх своїх суперників, тому насамперед було важливо бути готовими психологічно. Наша команда була чудово підготовлена: функціонально, технічно і найголовніше психологічно. Настрій у всіх був прекрасний, травмованих не було, напередодні в нас пройшли потужні збори.

Ми поборолися з усіма достойними суперниками, не було жодних суперечливих сутичок. Наші дівчата дуже прагматично виграли ліцензії, за якими вони приїхали на турнір.

Достойно відборолись також і Алла Белінська з  Марією Винник. Але так сталось, що вони поступились дуже титулованим суперницям. Отже є над чим працювати і готуватись далі»

Про Ірину Коляденко

«Ірина Коляденко зараз дуже прогресує в боротьбі, вона додає за рахунок внутрішньої конкуренції в збірній та гарного наставника, який її правильно підводить до змагань. Тому вона досить легко перемогла свою першу суперницю з Німеччини. Загалом вона дуже правильно та прагматично провела весь турнір. Суперницю з Молдови, яка стала нещодавно другою на Індивідуальному Кубку світу – Ірина перемогла достроково. І так само у фіналі показала дуже красиву боротьбу і достроково по балам перемогла надзвичайно титуловану та досвідчену Анастасію Григор`єву, яка є чотириразовою чемпіонкою Європи, чемпіонкою Європейських Ігор, багаторазовою призеркою світу та Європи. Важливо зауважити, що Григор`єва взяла ліцензію і саме вона буде однією з основних суперниць на Олімпіаді в цій вазі. Тому важливо було з нею проборотися та відчути потенційного суперника.

Сьогодні Ірина одна з тих спортсменок, про яку можна говорити як про кандидатку на медаль Олімпійських Ігор.»

Про Аліну Грушину-Акобію

«В Аліни Грушиної також були непогані потужні суперниці. Вона здолала дворазову чемпіонку Європи та багаторазову призерку світу з Угорщини. Але незважаючи на титули суперниць в Аліни не було якихось питань по сутичкам, не було спірних моментів – була правильна тактика і переконливі перемоги. Зі шведською борчинею в півфіналі Аліна відпоролась дуже технічно здобувши десять балів.

В Будапешті на спортсменів дуже психологічно тиснула відповідальність, адже вони повинні були взяти ліцензію будь-якою ціною. Тут не стояла задача взяти медаль, метою була виключно путівка на Олімпіаду і наші дівчата чудово впорались з цим завданням.»

Про відбір на світовий ліцензійний турнір

«Зараз напевно рано про це говорити. Адже в нас зараз попереду чемпіонат Європи і нам принципово гарно виступити там, оскільки це рейтингові змагання. А рейтинг буде впливати на посів на Олімпіаді, четвірку лідерів розводять по сітці, тому нам важливо проявити себе.

Після чемпіонату у Варшаві ми будемо дивитись готовність спортсменів. Буде скликатись тренерська рада і будемо вирішувати, хто зі спортсменів буде в кращій формі. На жаль у вагових категоріях 53 кг та 76 кг в нас немає надто великої конкуренції. Будемо вирішувати, як краще для країни, адже зараз головне завдання добрати ще дві ліцензії, щоб на Олімпіаді в Токіо була представлена повна команда.»