Вчора на Олімпійській базі в Конча-Заспі перший етап щеплення вакционою CoronaVac пройшли всі потенційні учасники Олімпіади в Токіо та тренерський штаб збірних команд. Китайська вакцина CoronaVac, яка нещодавно прибула до України вже отримала всі лабораторні підтвердження.

«Наше основне завдання – створити умови, щоб всі українські спортсмени, які їдуть представляти країну на міжнародній арені, були міцними та здоровими. Дійсно, у директивних документах МОК та під час консультацій з національними олімпійськими комітетами країн-учасниць було підкреслено, що вакцинація не буде обов’язковою для участі в Іграх. Однак, ми повинні розуміти, що це, в першу чергу – безпека та повага до всіх оточуючих, щоб захистити не тільки учасників, але й сам японський народ», – наголосив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Міністр також зазначив, що вакцинація – це необхідне рішення під час всесвітньої пандемії і, завдяки постійним зустрічам з представниками федерацій, було досягнуто загального консенсусу, що щеплення потрібно.

Нагадаємо, жіноча збірна України має п`ять путівок до Токіо, а борці-вільники – дві.