23 травня ми святкуємо Міжнародний день спортивної боротьби – свято, що має понад сторічну історію, а корінням сягає Стародавньої Греції!


23 травня 1904 року відбувся перший чемпіонат Світу з боротьби
Історики свідчать, що боротьба – один з найдавніших та безкомпромісніших видів спорту, що знало людство. З часів сивої давнини атлети виходили на арену, аби в чесному поєдинку визначити найсильнішого. Минули тисячоліття, а погляди спортивних вболівальників досі прикуті до борцівського килима. Адже за лаштунками кількохвилинної сутички лишаються роки виснажливих тренувань, щоденна важка праця над собою та боротьба з людськими вадами.


В світовій борцівській родині Україна посідає особливе місце – адже наші спортсмени були та лишаються одними з найсильніших в світі, щороку вони привозять на батьківщину медалі найвищої гідності з найпрестижніших міжнародних змагань. І саме борці приносять країні чи не найбільше олімпійських медалей! Нам є чим пишатися, і є над чим працювати далі. Наше завдання зберегти чемпіонські традиції, передати наступним поколінням те, чого навчили нас наші видатні тренери.

Вітаємо всіх не байдужих до нашого виду спорту з Днем спортивної боротьби! Бажаємо всім міцного здоров’я, мирного неба над головою та сімейного затишку. Бажаємо ветеранам боротьби – довголіття, тренерам – завзятих працелюбних учнів, спортсменам – досягти Олімпійських висот, а вболівальникам – стати свідками багатьох яскравих перемог української національної збірної команди