Напередодні Олімпіади ми знайомимо вас з борцівською командою України

Дата та місце народження: 28 серпня 1998 року,  с. Ставки, Житомирська обл..

Освіта: Харківське вище училище фізичної культури та спорту, Ірпінський коледж економіки та права, Університет державної фіскальної служби України, Тернопільський педагогічний університет ім. Гнатюка.

Спортивне товариство: ЗСУ

Найбільші здобутки: Чемпіонат Європи 2021 – золото, чемпіонат світу 2019 – срібло,  чемпіонат Європи 2020 – бронза, чемпіонат світу U23 2018 – бронза, Чемпіонат світу серед юніорів 2018 – бронза.

Життєве кредо: Доки не повірю – не побачу!

Шлях на борцівський килим

Коли мені було одинадцять років, до нас в школу повернувся працювати тренер Руслан Козенко,  який певний час жив у Казахстані та відкрив набір в борцівську секцію. Боротьба одразу мене зацікавила і вже менше ніж за рік я поступила в спортивне училище.

Я завжди займалась із задоволенням, але остаточне рішення присвятити себе професійній спортивній кар’єрі прийняла лише у 19 років. Саме в цей час я почала показувати результат, стала третьою на чемпіонаті світу серед юніорів, взяла бронзу чемпіонату світу U23. Я відчула, що тренування не минають даремно та усвідомила, що я здатна досягати високих результатів.

Наставники

У Харкові моїми тренерами були Роман Осьмаков та Ігор Прилуцький. Вони тренували мене протягом трьох років.

З моїм особистим наставником Володимиром Яременко я працюю вже вісім років. Коли я поступила до Ірпіня то одразу прийшла до нього. Загалом він завжди тренував хлопців, і навіть зараз вдома я завжди спарингуюсь з хлопцями, оскільки дівчат в нас немає.

Вважаю, мені пощастило з наставником. Деколи мені здається, що він мене знає краще ніж я сама себе знаю і деколи він може зрозуміти мене без слів.

Володимир Васильович завжди підтримує мене, не тільки на тренуваннях чи змаганнях, але й в житті. Останні півроку в нас дуже багато зборів і я йому дуже вдячна за те, що він завжди зі мною і приділяє мені стільки часу.

Також я хотіла би відзначити, що в національній збірній в нас працюють чудові фахівці і наші дівчата підняли планку дуже високо. Я вдячна Асоціації вільної боротьби України, партнерам АВБУ – ТМ Лімо та ТМ Карпатська Джерельна за те, що для команди створені всі умови для плідної праці.

Олімпіада

Це  мій перший олімпійський цикл і про Олімпіаду я почала серйозно задумуватись лише два роки тому. За цей час я почала прогресувати і я перемогла на чемпіонаті країни здобувши право поїхати на ліцензійний турнір де здобула путівку до Токіо. Я завжди налаштовуюсь на перемогу, не важливо який рівень змагань, завжди потрібно викладатись на повну. І звичайно в Токіо я прагну здобути золото. Загалом я майже з усіма суперницями по Олімпіаді зустрічалась. Але звичайно мене ще не встигли так добре вивчити, і мені здається це моя перевага, що мої суперниці до кінця не знають чого від мене очікувати. Можливо зараз на мене особливо не звертають увагу, через вік, але я в  повній бойовій готовності.

Звичайно емоційно непросто представляти цілу країну, відчуваєш велику відповідальність за честь яку тобі довірили. Напередодні від’їзду в Ірпіні нам з тренером, влаштували урочисті проводи. Зібралось дуже багато людей, підтримати нас, побажати успіхів, це було надзвичайно приємно. В парку буде трансляція Олімпіади і я буду відчувати підтримку своїх співвітчизників. Над підготовкою олімпійця працює велика команда людей протягом багатьох років і тому  зараз дуже важливо зібратись і показати на що я здатна.