Сьогодні, 17 серпня, українські медалісти Олімпійських ігор зі своїми тренерами отримали чергову приємну нагоду зустрітися разом. З успішним виступом на Іграх в Токіо-2020 їх привітав Президент України Володимир Зеленський.

«Ви своєю великою працею заробили таку кількість медалей. Я розумію, як складно готуватися до Олімпіади в час пандемії COVID-19. Ви всі – молодці, ви перемогли. Перемогли COVID, здолали відстань до цієї Олімпіади. А ми вас дуже підтримували», – наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, нині держава опікується питаннями створення спортивної інфраструктури, посилює увагу до потреб спортсменів і тренерів.

«Ви це відчуєте. Ми побудуємо інфраструктуру, якій заздритимуть інші збірні. Україна буде гідно підтримувати наших великих спортсменів», – заявив Глава держави.

Ірина Коляденко – бронзова призерка з вільної боротьби


У свою чергу президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка подякував Володимиру Зеленському за високу оцінку та постійну підтримку, яку вже відчувають олімпійці.

«Велика перемога всього спорту полягає в тому, що Олімпійські ігри в Токіо відбулися. Приємно, що 19 разів прапор України піднімався над олімпійськими аренами Ігор. Ми бачимо Ваше відношення, Володимире Олександровичу, до спорту і це мотивує на нові звершення та перемоги. Працюємо разом й надалі», – наголосив Сергій Бубка.

Олексій Мельник – тренер Алли Черкасової

Міністр молоді та спорту Володимир Гутцайт додав, що українські спортсмени можуть відверто говорити про наявні проблеми, і запевнив, що керівництво українського спорту робитиме все для їхнього розв’язання.

«Ви всі – герої України. Тому що ви з тренерами зробили все можливе, щоб привезти додому 19 нагород», – зазначив Вадим Гутцайт.

Під час зустрічі Володимир Зеленський повідомив присутніх, що у вересні, під час візиту в Україну президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха буде представлена національна програма розвитку спортивної інфраструктури.

Алла Черкасова – бронзова призерка з вільної боротьби

Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби Жан Беленюк висловив подяку тренерам, Національному олімпійському комітету, Міністерству молоді та спорту за створення всіх умов задля якісної підготовки, відзначивши, що 19 медалей – це чудовий результат, який перевершив успіхи на попередніх Іграх.

Під час зустрічі Володимир Зеленський також вручив державні нагороди атлетам, які завоювали золоті, срібні та бронзові медалі на Олімпіаді-2020, та їхнім тренерам.

Ознайомитися з указом Президента можна за посиланням https://www.president.gov.ua/documents/3612021-39693

Джерело: НОК України