Вітаємо всіх з 1 вересня! Розпочався новий навчальний рік і настав час для батьків обирати спортивну секцію для дитини.

Як не розгубитись в спортивному калейдоскопі та обрати дійсно корисний для дитини вид спорту? Сьогодні ми розглянемо переваги вільної боротьби, це один з найдавніших видів спорту на планеті, який десятиліттями залишається популярним і в Україні. Наша держава стабільно входить в п’ятірку найсильніших борцівських країн. Українські тренери визнані світом професіонали, адже виховують сильних спортсменів.

БІЛЬШІСТЬ СЕКЦІЙ  ВІЛЬНОЇ БОРОТЬБИ – БЕЗКОШТОВНІ.

Також, вільна боротьба не вимагає великих витрат на екіпіровку – тріко та борцівки, ось і все, що потрібно починаючому борцю.

Вільна боротьба вчить дітей не опускати руки у складні моменти, виховує дисципліну і допомагає знайти нових друзів.

Боротьба – це відмінний спосіб підтримувати себе у формі і мати рельєфну фігуру. Боротьба це аеробно-анаеробну навантаження. Тобто, з одного боку, тренується витривалість, робота легенів і серця, і, як наслідок, зайві кілограми скидаються, а з іншого боку навантаження на м’язи істотно їх зміцнює і покращує рельєф.

На відміну від простого «тягання заліза» в спортзалі, боротьба дає арсенал прийомів, які можуть стати в нагоді будь-якому чоловіку чи жінці, щоб зуміти постояти за себе на вулиці.

Боротьба допомагає істотно поліпшити координацію рухів.

На відміну від художньої гімнастики, де одним з необхідних умов є юний вік початківця спортсмена (якщо мета – домогтися істотних досягнень, звичайно), боротьбою можна почати займатися в будь-якому віці. У боротьбі домогтися результату можна незалежно від віку. Існують навіть змагання для ветеранів, де боряться дідусі по 80 років. Розпочинати заняття найкраще у віці 6 років, хоча деколи хлопчики приходять в зал навіть раніше.

У категорії кадети та U15 відбуваються чемпіонати Європи та світу, де наші школярі здобувають престижні нагороди

Однак треба враховувати, що все-таки боротьба має на увазі сутичку, в якій є падіння і частенько буває боляче. Падіння можуть бути жорсткими, і до цього треба бути готовими. Але жоден тренер не дасть вам боротися, поки ви не навчитеся падати. Падіння – це те, з чого починається будь-який вид боротьби. А це корисно не тільки для сутички. Відомо, що борці при падінні на вулиці на слизькій дорозі, на лижній трасі і т.п. майже ніколи не травмуються, оскільки падіння у них відпрацьовані до автоматизму.

Тому, крім арсеналу прийомів, фізичного навантаження, до плюсів занять боротьбою додається вміння координувати своє тіло, відчувати його в просторі, і завжди бути напоготові.

ПЛЮСИ

• Немає больових і задушливих прийомів.

• Нові правила змагань спрямовані на зниження кількості травм: викручування пальців, захоплення з больовий метою, скручування шиї або спини, захоплення голови без руки.

• Вільна боротьба олімпійський вид спорту, популярний в Україні і світі. Є можливості розвитку дитини в цьому виді спорту на професійному рівні.

Заняття вільною боротьбою:

• Формують впевненість, силу волі, вміння контролювати свої емоції, приймати швидкі рішення.

• Позитивно впливає на серцево-судинну, дихальну, імунну системи.

• Розвиває координацію, гнучкість, спритність.

• Формує атлетичної фігури завдяки опрацювання всіх груп м’язів тіла.

Кубок на призи Олімпійської чемпіонки Ірини Мерлені – старт для молодих борців

Вільна боротьба захоплюючий і видовищний вид спорту. Також гармонійно розвиває тіло, спортивний дух. Навчившись азам, удосконаливши свою техніку дитина здатна буде себе захистити при потребі.

За посиланням перелік борцівських шкіл Києва http://ukrwrestling.com.ua/index.php/shkoly-borot-by/