Шостий турнір з вільної боротьби пам’яті Григорія Семанишина пройшов у Івано-Франківську. За першість змагалося понад 200 спортсменів з Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Львівської областей, розповів кореспондентці Суспільного очільник департаменту молодіжної політики і спорту міськради Віталій Матешко.

За його словами, 17 грудня в спортивному комплексі імені Анатолія Гемби змагаються діти віком від восьми до 12 років у різних вагових категоріях.

Серед початківців – Юрій з Чернівецької області. Хлопчик розповідає, що впродовж року займається вільною боротьбою і медалей поки не має, але дуже хоче отримати. Цей вид спорту обрав тому, що хоче бути сильним.

“Просто там багато вчать прийомів, і якщо хтось мене буде бити, я йому можу прийом “зробити”, — каже спортсмен.

Разом з Юрієм приїхали ще п’ятеро спортсменів Кременецької дитячо-юнацької спортивної школи. Їхній тренер Вадим Гуляк розповідає, поки старші спортсмени готуються до чемпіонату України з вільної боротьби, початківців вирішили привезти на цей турнір. Серед діток, каже, є й такі, для яких ці змагання – перші в житті. Тому для спортсменів, які тільки починають свою кар’єру, цей турнір – хороший досвід.

«Цей турнір створено для дітей, які наслідуючи нашого захисника-земляка Семанишина Григорія – майстра спорту з боротьби, прийшли в зал, щоб вшанувати його пам’ять та пам’ять інших захисників нашої української землі», – зазначив Володимир Веркалець, начальник Івано-Франківського відділу Мінветеранів.

Івано-Франківщину на турнірі представляють спортсмени з Калуша, Коломиї, Бурштина, Долини, Богородчан, каже директор департаменту молодіжної політики і спорту міськради Віталій Матешко. За його словами, серед учасників є багато діток, які тільки почали тренуватися та долучатися до змагань з вільної боротьби.

“Для декого з них — це перші змагання, а для декого – другі, треті, п’яті. Але це — чудовий турнір, щоб набути досвіду. У боротьбі є слово “наборюватися”, демонструвати ту техніку, якої навчали тренери”, — каже Віталій Матешко.

Призери змагань отримали медалі та солодкі подарунки. Цей турнір в Івано-Франківську проводять вшосте. Так, розповідає Віталій Матешко, вшановують пам’ять бійця Григорія Семанишина з Івано-Франківська, який у 2016 році загинув у російсько-українській війні.

Джерело: Суспільне