Головний тренер жіночої збірної розповів про проект «Королеви спорту»

На Олімпійській базі в Конча-Заспі пройшла фотосесія для календаря «Королеви спорту», ​​в якому наші титуловані борчині постануть в абсолютно новому образі.

– Нещодавно журнал РІА Україна опублікував неймовірну фотосесію з Юлією Ткач. Це фото надихнуло створити цілий календар чи ідея виникла раніше?
– Насправді ми думали про це дуже давно. Просто журнал РІА нас трохи випередив і ми дуже раді, що красу наших дівчат помітили. І ось зараз Євгенія Павлова взялася за реалізацію проекту зі створення цілого календаря. Нам дуже хочеться показати які яскраві, красиві наші дівчата. Зазвичай ми бачимо їх тільки в спортивній формі, а ось зараз (поруч працюють візажисти і стилісти створюють образ спортсменкам – авт.) Зі спини я навіть не можу впізнати, хто є хто (посміхається).
– Хто потрапить на сторінки календаря?
– Ми зібрали 24 спортсменок, по дві дівчини на сторінку. Всі вони були чемпіонками, призерами чемпіонатів світу та Європи по різним віковим категоріям і за дорослим і по юніорам. Також підтвердила свою участь Ірина Мерлені, наша перша Олімпійська чемпіонка. Вона не змогла бути присутньою на першій фотосесії в зв’язку з напруженим графіком, але потім ми обов’язково «дознімемо». На жаль, не братиме участі наша чемпіонка світу та Європи Аліна Махиня, оскільки три дні тому вона народила дівчинку, з чим ми її і вітаємо.

– Як будуть поширюватися ці календарі?
– Вони повинні надійти у відкритий продаж за доступною ціною. Плануємо зробити англомовну версію, щоб презентувати нашим колегам з інших країн. Нам є чим пишатися.

– Вам доводилося бачити подібні календарі, постери в інших країнах?
– Ні. Я думаю, що щось подібне могли робити в США, там вміють правильно позиціонувати спортсменів. У минулому році в Україні вийшов календар з чоловіками з греко-римської боротьби. А зараз ми б хотіли розповісти і показати, що таке жіноча боротьба. У нас в країні досі трохи упереджене ставлення до цього виду спорту. А цим календарем ми покажемо, наскільки жіночними можуть бути сильні дівчата.

– Рік добігає кінця, які старти чекають наших дівчат попереду?
– Змагальний графік дуже насичений. Чотири старту. Кубок Європи, майже відразу за ним чемпіонат світу до 23 років, потім Кубок світу і на початку грудня Кубок України.

– Цього року склад жіночої збірної дуже омолодився?
– Так, на зборах у нас 35 чоловік, і більшість хто не старше 23 років. І на найближчі старти поїдуть зовсім молоді спортсменки, які вже встигли відборотися на міжнародних стартах і показати результати по кадетам або юніорам. Склад на Кубок Європи – середній вік 19 років. Якщо і будуть кілька людей дорослих – то на Кубку світу.