У завершальний день турніру Дуная, 24 січня, юнаки розіграли командний комплект медалей.

Для участі в командному турнірі заявилися 12 збірних. Вони були розбиті на 4 попередніх групи. Лише перемога в своєму три давала можливість продовжити боротьбу за головний трофей в півфіналі.

На груповій стадії сенсацій не відбулося. У групі А збірна Грузії була сильнішою за команду ім. Піддубного з Києва (9: 1) і команду Херсона (8: 2). Групу В виграли спортсмени з Молдови, які здолали збірну Харкова (6: 4) і збірну Бахмута (7: 3). Додамо до цього, що в ще одній зустрічі збірна Харкова зазнала поразки від бахмутівцев – 3: 7. Збірна України зуміла виграти групу С. Для цього довелося впоратись з традиційно непоступливими львів’янами (6: 4), а потім був переможений Краматорськ (10: 0). У групі Д збірна Вірменії не зустріла опору від команди Полтави (9: 1), трохи складніше було з одеситами (7: 3), але й ця дружина вирушила в плей-офф.

У півфіналах теж прописні фаворити впоралися із завданням, причому обіграли конкурентів з однаковим рахунком 7: 3. Так грузини розібралися борцями з Молдови, а українці – з вірменами. У зустрічі за третє місце медаль завоювала збірна Вірменії (6: 3).

Фінал між збірними Грузії та України вдався на славу. По ходу командної зустрічі господарі килима поступалися 0: 2, 2: 4, вигравали 5: 4, але все завершилося внічию 5: 5. Довелося зважати додаткові бали, але й тут рівність – 18:18. І лише наступний додатковий показник (кількість дострокових перемог) виявився краще у грузин (2: 1) Вони перші, а підопічні Олега Зайця задовольнилися сріблом. Відзначимо, що в складі збірної України виступали харків’яни Микита Руднєв (55 кг) і Рустам Пелін (110 кг). Останній, до речі, додав до особистого срібла командне. Потім було урочисте нагородження. Крім нагород і дипломів, призери удостоїлися організаторів грошових премій.

Джерело: http://www.kwf.kh.ua