2 березня

Валерій Андрійцев вийшов у фінал рідної категорії 97 кг. Розпочав Валерій з кваліфікації, де виграв у корейського борця, потім достроково по балам переміг російського борця бронзового призера чемпіонату світу U23. Наступні суперники Андрійцева також представляли найсильніші борцівські держави – Грузію та Іран, тому сутички були непрості. Проте Валерій довів, що відновився після травми та повертає собі місце лідера у вазі 97 кг.

У категорії 125 кг до фіналу вийшов Олександр Хоцяновський. В першій сутичці він здолав болгарського борця, в чвертьфіналі виграв росіянина чемпіона світу U 23 та чемпіона світу та Європи серед молоді.

Ірина Гусяк (53 кг) завтра проведе втішну сутичку.

1 березня

Очікувано, що чемпіонка світу та Європи Юлія Ткач від початку була у фаворитах турніру. Свою першу сутичку з польською борчинею Катариною Мадровською Юлія виграла по балах 10:0. Впевнено перемогла у другій китайську спортсменку На Лу. Не віддала жодного балу давній знайомій Йоханні Маттсон зі Швеції. Сутичка за вихід до фіналу була непростою, адже суперницею Юлі була також дуже досвідчена та титулована спортсменка – двічі чемпіонка Азії та багаторазова призерка всіх можливих азіатських чемпіонатів Aisuluu TYNYBEKOVA. Проте Юлю було не спинити і ми з нетерпінням чекаємо її виступу завтра.

У вазі 68 кг Алла Черкасова також впевнено пройшла перших двох суперниць, проте їй забракло одного балу аби перемогти в півфіналі призерку чемпіонатів Азії Bakhtigul
BALTANIYAZOVA з Узбекистану.

Армен Аракелян завтра матиме шанс на втіху.

28 лютого

Сьогодні в болгарському Русе розпочався рейтинговий турнір Дан Колов – Нікола Петров.

Найкращий результат показала Аліна Бережна (Махиня) у вазі 72 кг. Стартувавши в чвертьфіналі титулована українка пройшла далі, оскільки спортсменка з Казахстану не з’явилася. А в півфіналі перемогла китаянку Ян Чучу, яка вже встигла здобути чимало перемог на молодіжних змаганнях – а саме золото та срібло юнацького чемпіонату Азії, а також бронзу молодіжного чемпіонату світу.

Завтра у фіналі Аліна зустрінеться з турецькою борчинею Тусе Босун – двічі чемпіонкою Європи U23 та чемпіонка світу U23, а також володаркою бронзи дорослого чемпіонату світу та переможницею багатьох міжнародних турнірів (двічі чемпіонкою Дан Колов).

Андрій Квятковський (70 кг) розпочав з кваліфікації, де впевнено здолав Левона Kelekhsashvili з Грузії. В 1/8 фіналу Андрій переміг свого земляка Семена Радулова. А в чвертьфіналі господаря килима Георгія Колієва. Проте за вихід в фінал Квятковський дещо поступився росіянину Анзору Закуєву. Таким чином Андрій вийшов в бронзовий фінал.

У вазі 61 кг Володимир Буруков виграв свою першу сутичку з борцем з Індії, проте в чвертьфіналі поступився іншому індійському спортсмену. Зважаючи на те, що Sandeep Tomar вийшов до фіналу у Володимира завтра буде шанс на втіху.

Бажаємо успіхів нашим борцям та стежимо за подіями

ТУТ