У Харкові триває чемпіонат країни з вільної боротьби серед юніорів. Молоді борці продемонстрували свій потенціал. Сьогодні ми бачили як прогнозовані перемоги, так і цілком несподівані злети. Нема сумнівів, що учасники цьогорічного чемпіонату ще не раз продемонструють високі результати на міжнародній арені.

Сьогодні у чоловіків визначились фіналісти в наступних вагових категоріях: 79 кг – Олександр Вишняк зустрінеться завтра з Єгором Батароном. Віктор Крупа та Микола Рудзинський змагатимуться за бронзу. 86 кг – за звання чемпіона боротимуться Денис Карпенко та Демід Караченко. Гліб Гринченко та Олексій Яковчук змагатимуться завтра за треті місця. 92 кг – Андрій Гика в півфіналі з рахунком 8:4 переміг борця з Одещини Олександра Гімішлі і завтра у вирішальному поєдинку зустрінеться з Романом Ричко, який в 1/2 переміг Даниїла Підлипинця. 97 кг – за звання чемпіона завтра боротимуться лвів‘янин Данило Стасюк та борець з Херсону Олександр Саргісоа. Тарас Ципук та Юрій Костенецький змагатимуться за бронзові нагороди. 125 кг – Олександр Маслюк в півфіналі з рахунком 10:0 переміг борця з Донеччини Артема Корбана і завтра побореться за звання найсильнішого юніора у важкій вазі проти львів’янина Юрія Ідзинського, який в боротьбі за вихід до фіналу з рахунком 11:0 переміг Дмитра Денисюка з Київщини.

У дівчат у вазі 62 кг за золото змагатимуться Катерина Зелених з Донеччини та Юля Леськовець. Льв’янка Чудик Оксана вийде на килим разом з Лавренчук Анастасією з Житомира і з’ясують, хто сильніший у вазі 65 кг!
У вазі до 68 кг у фіналі заключного дня зустрінуться Христина Малявка та Анна Мазуркевич, яка представляє Київську область.  Білоус Орина з Донецької області та Альпєєва Анастасія з Волині вийшли до фіналу ваги 72 кг. А у категорії 76 кг у фіналі зустрінуться Вовчак Романа зі Львова та представниця столичної школи боротьби Фокіна Євгенія!

Надзвичайно красиву боротьбу продемонстрували юніори та юніорки у фінальній частині сьогоднішнього вечора! У вазі до 50 кг. чемпіонкою України стала Марія Винник зі Львова, яка перемогла землячку Катерину Чекаленко. Бронзовими призерками в цій вазі стали представниці Львівської школи – Едіта Чемердовська та Аліна Сивак. У вазі до 53 кг переможницею стала Тетяна Профатилова з Донеччини, яка перемогла житомирянку Ірину Дорошенко. Третіми в цій вазі стали Марія Томищ із Закарпаття та представниця Київщини Лілія Маланчук. Чемпіонкою у вазі до 57кг стала Аліна Акобія! В боротьбі за бронзу Анастасія Падошик перемогла Христину Забігайло з Дніпропетровщини.

У вазі до 59 кг чемпіонкою стала львів‘янка Вероніка Рябоволова, яка у вирішальній сутичці перемогла Оксану Москальову з Хмельницького. Треті місця посіли Христина Тимофіїв зі Львова та полтавчанка Христина Соколовська. Серед юніорів у вазі до 57кг чемпіоном став харків‘янин Каміль Керимов, який переміг у фіналі Микиту Гончарова з Донеччини. Сергій Яковлєв та Владлен Опанасенко – бронзові призери. Андрій Джелеп (61) з Франківщини у фіналі в гострій боротьбі поступився харків‘янину Олександру Євсеєнку. Це був один з найцікавіших поєдинків борцівського вечора.

Хоча не менш захоплюючим та яскравим був фінал за участю Дениса Борогана (65) та Еріка Арушаняна. Арушанян боровся до заключної секунди і буквально під сигнал гонга вирвав в прямому сенсі перемогу. Прекрасно боровся Андрій Нугуманов (70) який у фіналі перемін Павла Бондаренка з Миколаєва!

Найдинамічнішу боротьбу і дострокову перемогу у фіналі продемонстрував лвів’янин Євген Дубовий (74), який у схресному захваті за півхвилини переміг сильного опонента Олександра Хомича. Сподобалась боротьба полтавчанина Артема Кривенка (61) який виборов бронзу. Запам’ятався виступ Ігора Никифорука (65), який у півфіналі поступився Арушаняну, а в боротьбі за бронзу впевнено здолав Євгена Могильченка з Харкова. Технічно переміг у малому фіналі борця з Хмельницького Владислава Герелея (70) – прикарпатець Іван Марусик. Слід відзначити боротьбу харків’ян Мухаммеда Алієва (74) та Олександра Пандоєва (70), які стали бронзовими призерами чемпіонату!

В другий день ми пересвідчились, що в Україні є дуже багато талановитих борців та дівчат. Упевнений, в заключний день юніорського чемпіонату ми з вами ще раз переконаємось в цьому!

Фото Костянтина Костіна
Олександр Пастухов