У місті Бахмут Донецької області пройшов  чемпіонат України з вільної боротьби серед кадетів і кадеток.

У чемпіонаті взяли участь  460 спортсменів з 23 областей України. Змагання проходили серед хлопців та дівчат 2002-2003 років народження у категоріях 40, 45, 48, 51, 55, 60 кг, а також від 65 до 110 кг.

Чемпіонат такого рівня вже вдруге проходить в Бахмуті. Ініціаторами проведення змагань стали місцеві тренери з вільної боротьби  Максим та Андрій Єфремови. Їх ідею підтримали та допомогли втілити директор Донецького училища ім. Бубки Анушкечив Ігор Казимирович, президент Донецької Федерації вільної боротьби Ігор Анатолієвич Гаманілов, почесний президент Бахмутської федерації вільної боротьби Володимир Володимирович Іванков, заслужений працівник фізичної культури Віктор Віленович Лис та начальник управління фізичної культури та спорту Володимир Петрович Мицик.

«Проведення подібних заходів дуже важливе для популяризації нашого виду спорту. – каже один з організаторів Максим Єфремов. – Мешканці міста мали нагоди подивитись чим ми займаємось, скільки праці ми та наші вихованці вкладають в боротьбу. Дуже приємно було бачити підтримку батьків, які вболівали за своїх дітей. Але найголовніше – це очі дітей, які горіли боротьбою, горіли прагненням перемоги. Участь в чемпіонатах кардинально змінює мотивацію для молодих спортсменів. Тепер вони будуть більш серйозно ставитись до тренувань, адже зрозуміли, що для результату потрібно багато працювати.»

Талісманом змагань став лев Левко, який надихав юних борців боротися до останнього. Чемпіони та призери змагань отримали медалі та подарунки. А для суддівського корпусу організатори підготували екскурсію в Соледар на соляні шахти, які є одним з найцікавіших місць краю.

Результати змагань 

Результати ЧУ кадети

2019.04.16-19-ЧУ-Бахмут-кадетки