Підводячи підсумки спортивного місяця Експертна комісія Національного олімпійського комітету України відзначила чудові здобутки наших спортсменів на міжнародній арені у боротьбі, важкій атлетиці, спортивній та художній гімнастиці.

Найвищі досягнення в олімпійських номерах програми продемонстрували наші представники спортивної боротьби на чемпіонаті Європи в Бухаресті (Румунія). Після детального аналізу виступів спортсменів та з урахуванням консультацій з Асоціацією спортивної боротьби України, коментарів тренерського штабу збірних України Експертна комісія ухвалила рішення визнати найкращою спортсменкою місяця в Україні чемпіонку Старого Світу з жіночої боротьби Оксану Лівач. Для наймолодшої чемпіонки Європи-2019 з України це перше європейське «золото» серед дорослих й перше високе визнання НОК.

Oksana LIVACH (UKR) df. Ritu RITU (IND)
by VPO1, 10 – 5

Найкращими тренерами місяця названі головний тренер жіночої збірної з вільної боротьби Володимир Євонов, який привів жіночу збірну до першого загальнокомандного місця на форумі Старого Світу, та особистий наставник борчині, призер Олімпійських ігор Андрій Стадник.

Нагадаємо, в Бухаресті 21-річна чинна чемпіонка Європи до 23 років, минулорічна бронзова призерка чемпіонату світу у ваговій категорії до 50 кг впевнено здобула медаль найвищого ґатунку.

Джерело: http://noc-ukr.org