Перший віце-президент Асоціації вільної боротьби України привітав юніорську жіночу збірну з чудовим результатом на молодіжному чемпіонаті Європи.

– Вітаю команду з високим загальнокомандним місцем. Це фантастичний успіх – сім медалей, одна з яких золота. Бажаю і в подальшому залишатися на цьому високому рівні.

Хотів би відзначити роботу старшого тренера, будучи титулованою спортсменкою вона своїм власним прикладом надихає дівчат на такі звершення. Катерина  Бурмістрова не так давно завершила кар’єру, спогади з килима ще свіжі і це надзвичайно важливо, що вона може поділитися своїм досвідом з зовсім молодими спортсменками.

Головний тренер Національної збірної Володимир Євонов зумів правильно розподілити функції та обов’язки. Наші дівчата та їхні тренера це справжня команда.  Відчувається робота Романа Павлова, і Ореста Скобельського, який зараз був на чемпіонаті разом з командою.

– Наскільки потужним був цьогорічний чемпіонат Європи?

– Чемпіонат Європи не може бути легким. Рівень жіночої боротьби в світі зростає.

– Ви хвилювалися за результат? Чи були впевнені в наших дівчатах?

– Відверто кажучи я більше переймаюся зараз результатом чоловіків і радію, що вони наздоганяють дівчат. Я дійсно впевнений в наших дівчатах. Коли вони їдуть на Європу – я очікую на чудовий результат. Цієї весни ми стали першими в Європі по дорослим. Виступ в Іспанії – це наш рівень, ми перші-другі  в Старому світі. Попереду дуже відповідальний старт на Європейських Іграх і потрібно тримати планку. І безумовно зараз всі ми з хвилюванням очікуємо ліцензійний чемпіонат світу. Це буде основна битва цього року і я розраховую, що ми привеземо 5-6 ліцензій.

– Можливо поділитесь прогнозами на виступ наших вільників?

– В хлопців зараз відчувається командний дух. І це вже стає помітно по результатах. Сьогодні троє хлопців боротимуться за медалі та троє за вихід до фіналу. Гадаю присутність титулованого Василя Федоришина теж додає нашим юніорам впевненості. Коли поруч жива легенда вітчизняного спорту, це найкраща мотивація для молодих спортсменів. Я впевнений, що сьогодні будуть медалі і вірю, що завтра в нас може бути навіть чемпіон. Гадаю в нашого талановитого тяжа Юрія Ідзінського є шанс здобути чемпіонський пояс, він неодноразово був призером і завжди був поруч цієї медалі.

– ЗМІ і навіть шанувальники зазвичай більше уваги приділяють дорослій боротьбі. Але юніори це наше майбутнє – ви спокійні за майбутнє української боротьби?

– Я вважаю, що ця вікова категорія – юніори – надзвичайно важлива. Хто з них не зламається? Знайде мотивацію і піде далі до Олімпійських вершин? Тому від імені Асоціації вільної боротьби України хочу наголосити, що ми будемо створювати всі умови для нових звершень.

– Розкажіть будь-ласка трішки більше про новостворену організацію Асоціацію вільної боротьби ?- Ми створили нову велику структуру, яка носить назву Асоціація вільної боротьби України, яка відтепер опікується жіночою та чоловічою боротьбою. До цієї організації вже увійшли шістнадцять областей і географія буде розширюватись. Таким чином ми об’єднали чоловічу та жіночу вільну боротьбу, щоб йти одним курсом. Ця Асоціація має стати майданчиком для спілкування з тренерами, спеціалістами, функціонерами.

Юрія Копитко обрали президентом, я перший віце-президент.  І ми провадимо таку політику, що кожна медаль заслуговує на відзнаку, щоб максимально мотивувати спортсменів. Ми будемо нагороджувати спортсменів всіх вікових категорій, які показали результат на світових чи європейських першостях. Дуже важливо, щоб в них був стимул працювати, щоб вони відчували, що їхні здобутки потрібні країні, що про них піклуються та цінують їхню працю. Ми обов’язково невдовзі приїдемо до Конча-Заспи, аби привітати наших спортсменів.

ukrwrestling.com.ua