Минулого тижня в Софії завершився чемпіонат світу серед кадетів, що став завершальним акордом змагального сезону 2019 року. Ми поспілкувалися з наставниками збірних та поцікавились, як вони оцінюють виступи своїх команд.

Для збірних з вільної боротьби цей рік видався успішним.

На чемпіонаті Європи жіноча збірна стала другою, а чоловіча п’ятою в командному заліку. Золото здобули Аіда Керімова, Юлія Леськовець, Микита Абрамов.

Христина Соколовська, Денис Сагалюк стали віце-чемпіонами, а Євгенія Сєдих, Віолета Семчова, Нарек Погосян та Давид Мчедлідзе – бронзові призери.

 

На чемпіонаті U 15 жіноча збірна здобула 13 медалей та стала першої в командному заліку!

В цілому я позитивно оцінюю сезон 2019 року. – каже старший тренер кадетської жіночої збірної Олександр Кутаков  – команда в нас непогана. В нас зараз багато нових дівчат, можливо комусь десь забракло досвіду чи впевненості в своїх силах. Рівень жіночої боротьби сильно зростає, цей вид спорту з кожним роком набирає більшої популярності. Тому нам необхідно встигати за тенденціями. Потрібно більше міжнародних виїздів, щоб спортсменки вільніше почувалися на відповідальних змаганнях.

Але перспективи в нас непогані. Дуже гарно себе зарекомендували Аіда Керімова та Юлія Леськовець, стабільну боротьбу на змаганнях показує Христина Соколовська.

В цьому результаті значна заслуга особистих тренерів, котрі працюють зі спортсменками на місцях, підтримують їх на зборах. Також хотів би подякувати Асоціації спортивної боротьби яка підтримує кадетську збірну.”

З Олімпійського фестивалю в Баку нашим кадетам також вдалося привезти дві нагороди. Бронзу завоювали Іван Терзі та Іван Семенов. 

На чемпіонаті світу бронзові медалі здобули Аіда Керімова, Христина СоколовськаМикита Абрамов, Денис Сагалюк та Віктор Тошогло.

«В цілому сезон можна назвати успішним. – ділиться враженнями старший тренер кадетської збірної Олег Заяць. – З усіх змагань ми привезли медалі. Цього року окрім чемпіонатів Європи та світу ми побували на Олімпійському фестивалі в Баку. Цей фестиваль проводиться вже п’ятнадцять років, але боротьба була включена лише цього року. І наші хлопці змогли відчути справжню Олімпійську атмосферу, по масштабу, по духу. Було дуже цікаво і корисно відвідати ці змагання.

В нас цього року склалась непогана команда, 2002 року, але зараз вони майже всі переходять в юніори. Вони вже досвідчені, бували на міжнародних змаганнях минулого року. Наступного року в нас буде оновлення.

Хотів би відзначити Микиту Абрамова, який став чемпіоном Європи та призером світу.  Також непогано себе зарекомендував Денис Сагалюк ставши призером Європи та світу. Давид Мчедлідзе перспективний ваговик – швидкий та технічний. На Олімпійському фестивалі показав характер Іван Семенов.  І на чемпіонаті світу проявив себе Віктор Ташогло, який здолав дуже потужних суперників.

Користуючись нагодою хотів би подякувати всім особистим тренерам, які працюють на місцях. Також подякувати Асоціації спортивної боротьби за підтримку. А також керівництву коледжу імені Піддубного, що слугував нам базою під час зборів»

Джерело: ukrwrestling.com.ua