Сьогодні до фіналу категорії 61 кг вийшов Андрій Джелеп. Особистий тренер спортсмена Іван Курилюк спеціально для ukrwrestling.com.ua прокоментував боротьбу свого учня

«Андрій чемпіон Європи та світу серед кадетів, минулого року він став срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів. Він вже досить титулований спортсмен.

Звичайно сьогодні в Таллінні в нього були дуже серйозні суперники. Для борців завжди важлива перша сутичка. І тут Андрію трапився одразу росіянин Алік Хадарцев. Відверто кажучи це саме той суперник, якого мені не хотілося би бачити в першій сутичці. Звичайно потрібно боротися з усіма, але першу зустріч простіше було би проборотися з кимось іншим. Але Андрій вийшов, зробив свою роботу і зробив все дуже грамотно та чітко.  Напевно ця сутичка з росіянином і задала тон. Андрій атакував на перших же секундах. Пішла така жорстка боротьба, дія за дією і він деморалізував росіянина. Коли росіянин спробував провести атаку і нічого не вийшло мені вже стало все зрозуміло, що цю сутичку ми виграли.

Щодо наступного суперника. Равіндер Равіндер – нам добре відомий, вони вже боролися  по кадетам. І що цікаво, на чемпіонату світу по кадетам вони так само зустрічалися у чвертьфіналі і це була одна з найважчих тоді сутичок. Зараз у виконанні Андрія була швидка боротьба, за тим самим сценарієм, що й в першій сутичці і Андрій зробив роботу на відмінно.

А щодо півфіналу, то скажу, що борець з Азербайджану дуже непростий суперник. Сутичка вийшла непроста і до останньої хвилини терези схилялися то на один то на інший бік. Андрій проявив свої кращі якості, швидкість, контратакуючі прийоми і показав добру функціональну підготовку.

Буквально зараз я спілкувався з Андрієм по телефону і казав йому, що зараз дуже важливо закумулювати цей настрій, не радіти завчасно, і всі емоції що є зараз потрібно зберегти і задіяти завтра у боротьбі.

Загалом сьогоднішній день показав, що  боротьба в Андрія стала дорослішою і це для мене дуже важливо.  Ми дуже скрупульозно готувалися до цих змагань. З нами разом працював Василь Федоришин. Хотів би відзначити сприяння Прикарпатського університету, де навчається Андрій – вони розуміли, що ми готуємось до відповідальних змагань і допомагали нам. Також нас завжди підтримує перший віце-президент Асоціації вільної боротьби України Едуард Прощук. За кожною перемогою стоїть спільна праця багатьох людей”