Перший тиждень нового навчального року завершився для школярів і батьків Києва активно, спортивно та пізнавально. 7 вересня на мальовничій Оболонській набережній Києва було дано старт щорічному всеукраїнському проекту НОК України – Олімпійському уроку-2019.

Спортивне свято було приурочене до Дня знань та Дня фізичної культури і спорту, який Україна відзначатиме 14 вересня. Тематику ж організатори цьогоріч присвятили олімпійським цінностям – дружби, поваги та досконалості.

«Олімпійські цінності сьогодні, як ніколи раніше, дуже важливі для нас, для молоді.Тому давайте будемо разом, будемо поважати й цінувати те, що несе спорт і олімпійський рух у наше життя, давайте ніколи не здаватися й рухатися вперед до досконалості», – закликав президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Також гості Уроку мали змогу особисто поспілкуватися зі своїми спортивними кумирами, взяти автографи та зробити пам’ятні світлини. А обрати було з-поміж кого – на спортивне свято завітало чимало прославлених українських атлетів. Звісно не обійшлося і без борців. Напередодні чемпіонату світу жіноча команда під керівництвом Володимира Євонова знайшла час, щоб провести його разом з великою українською Олімпійською сім’єю. Наші прославлені борчині  Юлія Ткач, Оксана Лівач, Юлія Хавалджи, Ірина Гусяк, Ірина Чихрадзе, Алла Черкасова, Аліна Бережна (Махиня), Ірина Коляденко, Ангеліна Лисак, Алла Белінська. Щороку Олімпійський урок відвідує і Валерій Андрійцев – віче-чемпіон лондонської Олімпіади.

Присутніх також вітали голова Комітету Верховної Ради України з питань молоді та спорту Андрій Кожем’якін, заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, директор Департаменту молоді та спорту КМДА, член Виконкому НОК, Олімпійський чемпіон з фехтування Вадим Гутцайт.

На учасників свята чекали 36 майданчиків з олімпійських і неолімпійських видів спорту, на суші й на воді, де всі охочі мали змогу долучитися до захопливого олімпійського квесту. Любителям спорту, як на класичному уроці, було запропоновано отримати олімпійські щоденники та скласти своєрідний іспит на майданчиках. Утім, за свої успіхи замість звичних оцінок «школярі» отримували до щоденника спеціальні наліпки.

Зазначимо, після старту в Києві Олімпійський урок покрокує всіма регіонами України.

Джерело: http://noc-ukr.org