Вашій увазі останні новини борцівського життя України

Турнір Бусловича

У Києві вшанували пам’ять видатного борця Євгена Бусловича.

На пітримку рідної школи

Відбувся турнір з вільної боротьби в Іваничах, що на Волині, на честь Заслуженого тренера України Івана Богдановича Палія, присвячений 50-річчю Іваничівської ДЮСШ та видатним борчиням Іваничівщини. Змагання зібрали близько 150 юних борців та борчинь з Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Львівської, Волинської областей. Діти, як завжди, продемонстрували яскраву боротьбу. Ініціатором проведення турніру виступила вихованка Іваничівської школи боротьби Майстер спорту міжнародного класу, учасниця Олімпійських Ігор в Пекіні – Оксана Ващук, після того, як дізналася, що відділення вільної боротьби в рідних Іваничах збираються закрити.

“Я була просто приголомшена і шокована цією новиною, – зізналась Оксана Ракхра (Ващук). Наша школа підготувала чимало видатних борчинь: чемпіонку Європи та світу, учасницю Олімпійських Ігор в Лондоні – Оксану Гергель, Катерину Жидачевську, Вікторію Лукінську, Тетяну Джерш, Анастасію та Ірину Остапук. Тільки в цьому році бронзовою призеркою чемпіонату світу серед юніорів стала Анастасія Алпєєва та європейську «бронзу» виборола Діана Лаць. ”

Підтримали подругу Оксана Кухта (Гергель) разом з Вікторією Саветою (Лукінською).

“Закривати школу, яка формує чемпіонів і дає молоді путівку в доросле життя просто неприпустимо, – вважає титулована борчиня Оксана Гергель. – Не можна забирати у дітей надію на краще майбутнє.”

Під час урочистого відкриття змагань дівчата подарували своєму дорогому тренерові Івану Богдановичу Палію сучасного айфона аби він завжди залишався на зв‘язку. Іван Богданович був розчулений до сліз підтримкою своїх учениць, які пообіцяли боротися за боротьбу в рідному селищі до перемоги. Від імені учасників, тренерів, батьків щиро хочеться подякувати всім борчиням за участь, небайдужість та підтримку. Висловити особливі слова подяки меценатам Свята дитячої боротьби родині Ракхра-Ващук і особисто Джету Ракхрі багаторазовому чемпіону Британії, учаснику чемпіонатів Європи та світу, людині, яка любить Україну і готова матеріально підтримувати боротьбу на Батьківшині коханої дружини. Вся борцівська спільнота країни надіється, що боротьба в Іваничах буде розвиватися і зростить для України ще багато видатних борчинь! (Автор Олександр Пастухов)

Чемпіонат Динамо

02 листопада пройшов чемпіонат КДЮСШ “ДИНАМО” м. Дніпро в СК ВРЗ. Чемпіонат з греко-римської боротьби був присвячений 95-й річниці утворення ФСТ “ДИНАМО” України. Брали участь команди ФСТ “ДИНАМО” м. Дніпра та Запоріжжя.

Турнір у Запоріжжі

Відкритий Кубок Рівного

1-2 листопада у м. Рівне проходив турнір “Відкритий кубок Рівного” з греко – римської боротьби. Де взяли участь 22 команди з України, Словаччини і Білорусі, всього близько 250 спортсменів!

Турнір у Черкасах

https://www.youtube.com/watch?v=ggEoCKF79kE