Найстаріший вид спорту в світі демонструє, що він може бути одним з найбільш інноваційних.

Об’єднаний світ боротьби оголосив про впровадження нового процесу жеребкування для змагань, який включає в себе використання технології Blockchain (блокчейн) для забезпечення випадкового призначення спортсменів в сітки змагань. Ця система, перша в олімпійському русі, була розглянута, схвалена і затверджена Міжнародним олімпійським комітетом.

“Ми завжди прагнемо поліпшити нашу роботу і гарантувати повну прозорість в процесі жеребкування”, – сказав ІТ-директор United World Wrestling Себастьєн Гінат. “Я радий, що ми можемо ввести блокчейн, так як це заощадить нам час під час жеребкування вагових категорій і забезпечить абсолютну випадковість.”

Саме жеребкуваннч тепер відбуватиметься тільки один раз за стиль. По суті, нове жеребкування означатиме, що спортсмени, тренери та вболівальники зможуть побачити сітки аж до трьох днів до початку змагань.

“Це важливий крок вперед для нас, тому що він дозволяє тренерам заздалегідь знати суперника своїх борців, щоб скорегувати їх підготовку”, – сказав спортивний директор United World Wrestling Жан-Даніель Рей. “Процес постійно переглядається, і ці зміни сигналізують про те, що ми готові адаптуватися до потреб наших тренерів, спортсменів і вболівальників.”

На сезон 2020 року було вирішено, що для континентальної та світової першості буде проведено лише одне жеребкування на весь захід, а Олімпійські ігри 2020 року, як і раніше, використовуватимуть одне жеребкування на день.