Сьогодні за ініціативи Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта та за участю президента НОК України Сергія Бубки в режимі онлайн відбулася нарада керівників та представників національних федерацій з олімпійських видів спорту.

Під час наради її учасники обговорили питання олімпійської підготовки, фінансування галузі, участі у реалізації законодавчих ініціатив, особливості тренувального процесу в умовах карантину, проблеми розбудови спортивної інфраструктури.
Президент НОК України Сергій Бубка повідомив про збереження Національним олімпійським комітетом всіх програм підтримки як для федерацій, так і для атлетів, запровадження нових навчальних програм для спортсменів і тренерів, проінформував присутніх про позицію МОК стосовно ситуації та запросив федерації долучитись до міжнародного діалогу. «Світова Олімпійська спільнота на чолі з президентом МОК Томасом Бахом закликає спортивний світ долучитися до дискусії щодо подальшого розвитку олімпійського руху, висловити свої думки та бачення майбутнього відповідно до нових реалій», – зазначив Сергій Бубка.
Під час наради Вадим Гутцайт проінформував колег про план виходу з карантину, зокрема, вже з 11 травня національні збірні команд зможуть відновити свої тренування, а також розпочнуть свою роботу тренувальні бази та комплекси. «Розглядається п’ять етапів виходу з карантину. Ми повинні проявити терпіння й думати, перш за все, про здоров’я наших спортсменів та всієї нації, поступово повертаючись до звичного ритму життя та спортивної підготовки». Міністр закликав колег й надалі знаходитися у тісній співпраці й комунікації з профільним Міністерством та Урядом країни, долучившись до формування Стратегії розвитку фізичної культури та спорту в Україні до 2028 року.

Джерело: http://noc-ukr.org/