Головний тренер національної збірної розповів про підготовку команди до чемпіонатів країни та Європи

Про збір в Южному

«Збір на морі в дівчат пройшов відмінно. Умови на базі просто відмінні. Чудовий зал, комфортний готель, гарне харчування. Для нас дійсно були створені всі умови і хотілося б і надалі продовжувати цю співпрацю. Від імені команди хотів би висловити вдячність Володимиру Веремейчуку за всесторонню підтримку.

Цього разу в нас було багато різноманітних активностей. Спортсменки спробували джампінг, драгонбот, також грали в волейбол на пляжі. Насправді це хороші навантаження, але в першу чергу подібні експерименти покликані покращувати психологічний стан в команді. Деколи такі активності  дуже корисні для підняття настрою. Дівчата залишились дуже задоволені.»

Збір в Конча-Заспі

«Цього тижня ми заїхали на Олімпійську базу в Конча-Заспі. Ми вже бачимо прогрес, дівчата повертаються в форму. Попереду в нас чемпіонати країни серед юніорів та U23, тому зараз ми будемо активно готуватись до цих змагань. За результатами цих змагань ми сформуємо команди на чемпіонат Європи серед юніорів. Перші днів десять посилимо навантаження, а під кінець збору будемо послаблювати оберти. Після збору дівчата на тиждень повернуться додому, відновляться і зможуть підійти до змагань у повній готовності.

Зараз ми викликали на збір 25 борчинь, переважно спортсменок до 23 років, багато перспективних юніорок та звичайно дорослих. Восени, якщо все буде гаразд повинні пройти чемпіонати Європи та світу серед юніорів та чемпіонат світу U23  і ми вже почали планомірну підготовку. А дорослі починають підготовку до Київського турніру. До речі, білоруська команда вже висловила бажання приїхати на збір напередодні Київського турніру, тому якщо ситуація з пандемією дозволить, то можливо в нас навіть буде міжнародний збір.»

Про конкуренцію в команді

«Щодо чемпіонату світу серед дорослих, то відбірковими етапами будуть Київський турнір та чемпіонат України, я сподіваюсь, що ситуація в країні дозволить нам провести ці змагання. Ми би хотіли повезти до Сербії на Світ перший склад, дівчата давно не мали міжнародних стартів і тому боротьба за місце в команді буде серйозна.

В нас зараз дуже хороша конкуренція в олімпійських вагових категоріях. Відновились та повернулись на килим Юлія Хавалджи, Лілія Горішня, Ірина Гусяк, Христина Береза. У вазі 57 кг також хороша компанія – Аліна Акобія, Ірина Харів, Олена Кремзер, Тетяна Кіт. В категорії 62 кг – Юлія Ткач, Ірина Коляденко, Ілона Прокопевнюк. На жаль у важкій вазі трішки менше спортсменок. Коли є конкуренція це завжди дуже добре, оскільки всі будуть максимально готуватись , щоб довести своє лідерство. Тому чемпіонат країни повинен бути цікавим, щоб потрапити на чемпіонат світу дівчата будуть викладатись на повну.»