Тренер Національної збірної розповів про минувший збір в Конча-Заспі та український  календар змагань

Про збір в Конча-Заспі

«Вважаю, що українська збірна в нинішній ситуації ще в дуже непоганих умовах. В нас є можливість проводити навчально-тренувальні збори, змагання. Збір в нас пройшов дуже добре, все за планом. Було дуже багато людей, тому спарингу вистачало всім. Приїхали не лише члени збірної, але й спортсмени, яких відрядили за свій рахунок їх організації .

Цього разу ми зробили спільний збір дорослої та юніорської збірних команд. Таким чином молоді спортсмени мають можливість переймати досвід у старших колег, а для дорослих завжди добре, коли є свіжа кров, нові спаринг-партнери.

Для спортсменів до 23 років, цей збір був підготовчим до чемпіонату України в цій віковій категорії. Потім 2 жовтня в Бердянську  буде Всеукраїнський турнір, де хлопці також матимуть можливість проборотися. 4 жовтня юніорська команда знову заїжджає до Конча-Заспи, де всі цілеспрямовано готуватимуться до Відкритого Кубку України. Ось таки в нас плани на найближчий час.»

Про чемпіонат України U23

«На жаль чемпіонат світу U23, був скасований. Але ми все одно проводимо в цій категорії чемпіонат країни, щоб за відсутності міжнародних змагань в наших борців було більше внутр              ішніх стартів. Спортсмену для того, щоб зростати професійно, необхідно реалізовувати ту енергію, той багаж, що він накопичує під час зборів і добре, що в наших хлопців зараз з`явилась можливість виступати на змаганнях.

Звичайно останні рішення UWW засмучують спортсменів, але ми всі бачимо, що відбувається в світі. І скасування чемпіонатів не були для нас несподіванкою. Тому ми сприймаємо це спокійно, адже зараз ніхто нічого не може змінити. Залишається лише чекати та сподіватись на краще і звичайно працювати на майбутнє.

В нас багато перспективних молодих хлопців. Вважаю, що в переможців та призерів чемпіонату України в цій віковій категорії є шанси потрапити навіть на дорослий чемпіонат світу. Але загадувати зараз складно, оскільки ми ще не знаємо чи всі зможуть прийняти участь в чемпіонаті. Зараз деякі хлопці не змогли потрапити на збір, оскільки тест показав позитивний результат і не зважаючи на те, що вони почувались нормально, збір їм довелось пропустити.

Асоціація вільної боротьби та тренерський штаб зараз роблять максимально все можливе, щоб спортсмени мали можливіть тренуватись та виступати на змаганнях. Після початку пандемії в світі практично не відбувались міжнародні старти, тому всередині країни ми докладаємо всіх зусиль, аби зберегти розвиток. Ми повинні йти вперед незважаючи ні на що.»

Про чемпіонат України серед юніорів

«Чемпіонат, що проходив у Львові мав бути відбірковим до чемпіонату світу серед юніорів. Будемо сподіватись, що чемпіонат світу по молоді все ж таки відбудеться. Якщо ні, то ми продовжимо працювати в звичайному режимі та готуватись до майбутніх стартів.

Щодо результатів чемпіонату, я б не сказав, що були якісь несподіванки. Загалом лідери в своїх категоріях довели своє лідерство. На жаль, мене дуже засмутила кількість учасників, в деяких категоріях було дуже мало людей. Наприклад у вазі 97 кг було лише два учасника. Але я розумію, що все ж таки пандемія вплинула на ситуацію.»